Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Strand uitgelicht: Alle handige info over het Zwarte Pad

Door Joyce Hoogland 12 mei 2019

Den Haag heeft een strand van maar liefst 11 kilometer. Elk gedeelte heeft een eigen karakter. Op de ene plek kom je voor je rust en de andere plek voor de feestjes. De komende weken lichten wij een stukje strand uit met daarbij ook info over bereikbaarheid, handig hé?! Deze week alles over het Zwarte Pad. 

Het gehele Zwarte Pad, vanaf de boulevard van Scheveningen tot aan de noordkant van het parkeerterrein, staan zo’n 12 hippe strandtenten. Op dit strand lig je dan ook niet op een handdoekje, maar huur je een bedje of neem je plaats op een zitzak van een strandtent.

Strandtenten

Op dit stuk strand vind je tientallen kleurrijke strandtenten waaronder Barbarossa Beach, Culpepper, Whoosah en Beachclub Indigo. Overdag kun je er lekker loungen en ’s avonds is dit de place to be betreft strandfeestjes.

Ook is hier genoeg ruimte voor buitensporten. Zo kun je raften, suppen en beachgolfen. Verder is de Kust Zeil Vereniging Scheveningen aan het Zwarte Pad te vinden.

Bereikbaarheid

Je kunt met het openbaar vervoer naar het Zwarte Pad. Tram 1 en 9 en bus 21 en 23 stoppen bij het Zwarte Pad. Let op, dit is een halte verder dan het Kurhaus. En daarna moet je nog wel een stukje door de duinen lopen.

Parkeren

Ga je met de auto? Er is een heel parkeerterrein bij het Zwarte Pad. Tussen 1 maart en 1 november moet je betalen (€3,60 per uur), buiten het seizoen kun je daar gratis parkeren. Het parkeerterrein is 24 uur per dag geopend.

Is het parkeerterrein vol? Dan kun je ook terecht bij de parkeergarage aan de Zwolsestraat, de grootste parking op Scheveningen. Als je helemaal doorrijdt naar het achterste gedeelte, is het nog maar 7 minuutjes lopen naar het strand. Tarieven: €0,80 per 15 minuten.

In de zomermaanden kun je beter niet met de auto gaan. Scheveningen staat dan helemaal vol en je staat uren in de file. Je kunt dus beter met de fiets gaan. In de zomer is er bij het Zwarte Pad (bij het parkeerterrein) een Biesieklette te vinden waar je gratis je fiets achter kunt laten. Een brommer/scooter stallen kost €1.65 per dag.

Regels

In de zomer, tussen 15 mei en 1 oktober is het overdag (tussen 07.00 en 21.00 uur) niet toegestaan om je hond mee te nemen naar het strand van het Zwarte Pad. In de winter en ’s zomers in de late avond mag je viervoeter wel mee.

Verder is het niet toegestaan naakt te zonnen. Wil je dat wel? Dan moet je iets verder lopen naar het Noorderstrand, tussen het Zwarte Pad en de Meijendelseslag.

adv.