Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het kleinste park ter wereld staat in Den Haag én is jarig

Door Joyce Hoogland 21 november 2020

Het kleinste park ter wereld is jarig en dat wordt ‘groots’ gevierd. Het BijBinnenhofpark van 50×50 centimeter in het Haagse centrum bestaat deze week vijf jaar. Daarom hebben de bedenkers: Annechien Meier en Gert-Jan Gerlach, samen een jubileumboom geplant, een minispar van 10 centimeter hoog, aldus het Haagse groen.

Na even zoeken hadden we het ‘park’ van 50cm x 50cm gevonden. Waren er eerst drie keer langs gelopen, maar daar aan de Hofweg staat het. Het Binnenhofpark is een piepklein monument om aandacht mee te vragen voor oververhitting van de stad. Door meer groen en bomen (schaduw) koelt de stad weer af. Ook kan dan overtollig regenwater makkelijker in de aarde opgenomen worden en is er dus minder overlast.

Beestjes

In het park staan miniboompjes en -struikjes zoals varens, coniferen en tijm. Ook is er een vijver, een waterbuffer voor de opslag van regenwater, zijn er paden en staat er een bankje. Verder zie je er plastic diertjes staan die voorbijgangers kunnen meenemen of liever kunnen ruilen voor andere poppetjes of diertjes. “Dat gebeurt heel vaak. Zo zaten er aan de rand van de vijver eens twee basketballers met hun voeten in het water en zwom er ook een keer een speelgoedhaai in het bassin”, vertelt Annechien, beeldend kunstenaar.

Binnenhof park. Beeld: Indebuurt Den Haag

Lees ook:

Op stap met Bakkie: ‘Hé dat zijn de zusjes van die lekkere koffie’

Lizzie (20) en Quinnie (22) Tseng hadden begin dit jaar wilde plannen: "Ik was op rondreis en mijn z...

Je hoeft niet naar de supermarkt: hier in Den Haag vind je eetbaar groen

In Den Haag zijn veel bewoners die samen of alleen voedsel verbouwen. Hoe leuk is het om daar langs ...

Meer over

Mysteries

adv.