Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bliep Bliep: In Den Haag is een UFO gespot

Door Joyce Hoogland 10 november 2019

‘Een rood licht met een blauw bolletje, een vliegende vuurbal, een snel bewegend wit licht.’ Dit zijn een paar voorbeelden van UFO-meldingen die het  afgelopen jaar binnenkwamen op de website van UFO Meldpunt Nederland. In Den Haag werden ook wat onaardse zaken gespot, deze maand zelfs nog! 

“Een Blauw/paars gekleurde lichtbron die aan het bewegen was..” zo meldt een Hagenaar op 2 november bij het UFO Meldpunt. “We zagen de lichtbron voor het eerst toen we in de auto zaten en toen we thuis kwamen zagen we het een paar straten verderop.”

Meldingen

In Den Haag worden wel vaker vreemde objecten gespot. Zo zag iemand afgelopen oktober boven zee twee bollen bewegen en in augustus spotte iemand in zijn tuin een bewegende lichtbal.

De ene melding is gedetailleerder dan de ander, net zoals deze in juli afgelopen jaar: “Ik was net klaar met het roken van een blowtje rond 20.00 uur, zoals ik dat elke avond deed terwijl ik naar de sterren staarde. Ik zag vanuit de verte een object naderen, het had de vorm van een soort sigaar of zeppelin maar platter en het had een groot opvallend licht aan de voorkant. Het object leek te bewegen met een hypersonische snelheid die ons onbekend is, en bewoog kris kras door de lucht zoals ik nog nooit eerder gezien had van wat voor voertuig dan ook.”

Vreemde lichten, verschijnselen en voorwerpen in de lucht

Op de website kan iedereen een melding doen van vreemde lichten, verschijnselen of voorwerpen in de lucht. Sommigen zijn met foto of filmpje en anderen hebben alleen een uitleg. De redactie en bezoekers gaan zich vervolgens buigen over de melding.

‘Door mogelijkheden te elimineren hopen we een klein percentage meldingen over te houden dat daadwerkelijk onverklaarbaar blijkt en ons leven een beetje spannender maakt’, staat te lezen op de website.

UFO! O nee, een lampion

Sommige meldingen zijn geïdentificeerd. Vliegtuig, een planeet, Thaise lampion; het kunnen allemaal verklaringen zijn. En die meldingen uit Den Haag? Die zijn nog steeds ongeïdentificeerd.

Lees ook:

Hangen er boze geesten rond in restaurant ’t Goude Hooft?

Het is alweer oktober en dat is bij ons spookmaand. Omdat we eind van deze maand Halloween vieren, v...

Dit gebeurde er in het witte huisje aan het Rijswijkseplein

De ene straatnaam klinkt logischer dan de andere. Wij gaan elke week op zoek naar de oorsprong van b...

Daarom regent het vaker bij ons aan de kust dan in het binnenland

Heb je wel eens het gevoel dat het hier veel vaker regent dan in het binnenland? Dat is niet vreemd,...
lichtshow ridderzaal

Leuk! Binnenkort starten de shows met videoprojecties op (en rond) het Binnenhof weer

Nadat afgelopen jaar veel Hagenaars en bezoekers van onze mooie stad genoten hebben van de lichtshow...

Meer over

Mysteries

adv.