Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé, er liggen vreemde stoeptegels in Loosduinen: Dit kun je ermee

Door Joyce Hoogland 28 juni 2020

Tijdens een wandeling door het dorpse Loosduinen kwamen we allemaal witte stoeptegels tegen met daarop QR-codes. Wat vreemd! En deze tegels liggen allemaal bij bijzondere plekken, zal dat een reden hebben? Wij gaan op onderzoek uit.

Onder andere bij de Loosduinse molen vinden we een QR-tegel. Wanneer we de code scannen krijgen we informatie over die molen, hoe leuk is dat!?

Hoe werkt het?

Dankzij deze bijzondere tegels kun je meer te weten komen over deze wijk. Bijvoorbeeld over station Loosduinen. Om die informatie te krijgen hoef je alleen met je telefoon de tegel te scannen. De meeste telefoons hebben standaard die functie in de camera-app.

Open je camera en richt je telefoon op de tegel. Gebeurt er niets? Dan heb je waarschijnlijk een wat oudere telefoon en kan je in Google Play store of de Apple store een gratis ‘QR code app’ downloaden om het ook op jouw telefoon te laten werken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Loosduinse weetjes. Foto Indebuurt
Loosduinse weetjes. Foto Indebuurt
Loosduinse weetjes. Foto Indebuurt

Ook een leuk weetje?

Ben jij ook zo’n geschiedenisliefhebber en weet jij het een en ander over Loosduinen? Dan kun je jouw verhaal insturen en dan komt er misschien ook een stoeptegel met die info.

Andere wijken

Loosduinen is niet de enige plek waar je deze tegelweetjes vindt. Het project is in Valkenbos- Regentessekwartier begonnen. Wil jij dit ook in jouw wijk? Stuur een e-mail naar Menno, of bel met Surlinio: 070-4161756.

Lees ook:

Het Loosduinse Hoofdplein wordt eindelijk groener

Met grote machines zijn deze week de werkzaamheden aan het Loosduinse Hoofdplein begonnen. Frits van...

Deze Loosduinse straat heeft jarenlang een andere naam gehad

De ene straatnaam klinkt logischer dan de andere. Wij gaan elke week op zoek naar de oorsprong van b...

adv.