Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: Daarom staan er geen prullenbakken op het Binnenhof

Door Allan Vos 22 november 2020

Wat is er mooier dan een zondagse wandeling over het Binnenhof? Nou, een wandeling over het Binnenhof met prullenbakken. Er ligt vaak zo veel troep voor de Ridderzaal, dat wij ons afvroegen waarom er eigenlijk geen afvalbakken staan. We zochten het uit.

Je kunt je natuurlijk afvragen waarom mensen überhaupt hun rotzooi achterlaten op een van de mooiste plekjes van Den Haag, maar dat is een andere discussie. De open ruimte, met de fontein voor de Ridderzaal, verandert flink vaak qua inrichting. Zo worden de bankjes verplaatst of weggehaald, maar een afvalbak hebben we er al in geen tijden meer gezien.

Afvalbakken

Waarom toch? Met zoveel toeristen zou je toch verwachten dat er een plek moet zijn om je kauwgom of peuk in weg te gooien? Zou het zijn omdat er anders een bom in gegooid kan worden en je dan Den Haag in het politieke hart raakt? We zoeken contact met de gemeente.

Via de woordvoerder van de wethouder voor buitenruimte, Hilbert Bredemeijer krijgen we het verlossende antwoord. “Je had het antwoord zelf eigenlijk al geraden: op het Binnenhof staan inderdaad geen afvalbakken vanuit veiligheidsoverwegingen. Op het Plein, de Korte Vijverberg en aan de buitenzijde van het Binnenhof (waar de wandelgangen zichtbaar zijn en waar de biologische markt wordt gehouden) staan wel afvalbakken”. Voortaan dus gewoon even je leeggegeten verpakkingen meenemen naar buiten het Binnenhof om het daar weg te gooien 😉

Lees ook:

Mysterie: Heet dit water nou de Conradkade of Suezkade?

Midden in Den Haag vinden we de Electriciteitsfabriek. De fabriek ligt aan een water waar de linkerz...

Mysterie: dit is waarom sommige Haagse huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...

Het Binnenhof wordt komend jaar nog niet verbouwd en gaat flink meer geld kosten

We hebben een tijdje terug al laten weten dat de verbouwing van het Binnenhof weer wordt uitgesteld....

adv.