Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Is jouw winkelcentrum wel toegankelijk voor iedereen? Dit testteam test het uit

Aangeboden door Stichting Voorall 7 oktober 2019

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 is het weer de ‘Week van de Toegankelijkheid’. Dit jaar is het thema: ‘Lekker vrij! Doen wat je zelf wilt’. Om aandacht te vragen voor de Week van de Toegankelijkheid, gaat Voorall samen met Ongehinderd de toegankelijkheid van Winkelcentrum Mariahoeve testen. Benieuwd hoe dat in zijn werking gaat? Lees dan verder!

De Week van de Toegankelijkheid 2019 staat in het teken van cultuur en natuur. In het bijzonder de toegankelijkheid van theaterfestivals, musea en natuurgebieden. Deze week is een initiatief van Ieder(in), landelijk netwerk van mensen met een beperking of chronische ziekte. Het doel is om te laten zien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking ook goed kunnen meedoen in de samenleving.

Een test in Winkelcentrum Mariahoeve

Stichting Voorall zet zich in voor alle Hagenaars met een beperking. Voorall voert samen met ervaringsdeskundigen en vrijwilligers testen uit om te zien in hoeverre mensen met een beperking mee kunnen doen in de stad. In de Week van de Toegankelijkheid is Winkelcentrum Mariahoeve aan de beurt. Hoewel het een klein winkelcentrum betreft, is het natuurlijk ook hier van groot belang dat het toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Waar letten we op?

Bij een test kijken we hoe makkelijk het winkelcentrum te bereiken is vanaf de haltes van openbaar vervoer. Ook de winkels in het winkelcentrum worden getest. Er wordt gekeken of de ingangen en de paden breed genoeg zijn voor mensen in een scootmobiel of rolstoel. Iedereen moet genoeg bewegingsvrijheid hebben, blinden of slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden en ook mensen met een tijdelijke beperking. De informatie die vrijwilligers tijdens de test verzamelen plaatst Voorall onder andere op Ongehinderd.nl/denhaag.

Gerust op pad met Ongehinderd

Ongehinderd is een landelijke website en app met informatie over de toegankelijkheid van locaties in de gemeente waar je woont. Er is van alles te vinden: ik wil winkelen in mijn rolstoel, maar welke winkels hebben een aangepaste paskamer? Ik wil naar een cabaretvoorstelling en ik gebruik een gehoorapparaat. Welk theater heeft een ringleiding? Ik heb been visuele beperking heb en in welk restaurant ben ik echt welkom met mijn hulphond? In total staan er meer dan 1300 Haagse items op ongehinderd.nl/denhaag. Als je vooraf weet waar je goed terecht kunt, ga je een stuk relaxter op pad en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!

Lees ook:

Kan je blind naar het Eschermuseum? Deze mensen testen het uit

Wist je dat er in Den Haag een groep van (circa) 45 helden bestaat die de toegankelijkheid en mobili...

Dit is hoe je oma achter de geraniums vandaan krijgt

Een van de meest vervelende dingen van ouder worden, is het verliezen van je zelfstandigheid en mobi...

Meer over Stichting Voorall ontdekken?

Stichting Voorall dienstverlening

Van Diemenstraat 196, Den Haag

Bekijk meer:dienstverlening

adv.