Een dagje op stap in het Haagse Hofkwartier

Door Martine Linnemeijer - Chambone 14 november 2017

In het Haagse Hofkwartier kun je je van ‘s-morgens vroeg tot diep in de nacht prima vermaken! Wij doken dit unieke stukje Den Haag – rondom Paleis Noordeinde – in. Met een verrassend aanbod aan bijzondere winkels, cafés en restaurants in de sfeervolle kronkelende straatjes geniet je hier van iedere minuut.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

9.00 uur: Ontbijt bij Jamey Bennett

Jamie Bennett Den Haag
foto: Sharman Images

We beginnen de dag op de Plaats bij Jamey Bennett. Een heerlijk plekje in de binnenstad met zicht op de Vijverberg en het Binnenhof. We bestellen een lekkere koffie en eten daarbij boeren yoghurt met vers fruit en huisgemaakt granola. Met een krantje bij de open haard kun je hier heel relaxed wakker worden.

Jamey Bennett restaurants en horeca

nu open09:00 - 00:00

Plaats 11, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

11.00 uur: Koffie bij Lola coffee & bikes

Koffie in Den Haag - Lola bikes & coffee
Foto: Vogue

Na een lekker stukje lopen langs de winkels op de Hoogstraat en het Noordeinde strijken we neer bij Lola coffee & bikes. Een heerlijk tentje waar ze fietsen verkopen & repareren gecombineerd hebben met een goed bakkie. Briljant! The ‘place to be’ voor koffie- en fietsliefhebbers.

Lola coffee & bikes fietsenwinkels

nu gesloten09:00 - 18:00

Noordeinde 91, Den Haag

Bekijk meer:fietsenwinkels

Hele dag: Winkelen op het Noordeinde, de Prinsestraat en de Hoogstraat

Royal Shopping doe je hier! Deze winkelstraten ademen stijl. Op de Hoogstraat vind je grote modenamen als Tommy Hilfiger, Claudia Sträter en Hugo Boss. Voor een echte designer handbag kun je natuurlijk terecht bij Michael Kors. Ga je de Papestraat en de Molenstraat in dan laat je je verrassen door kleine en bijzondere winkels. Bij ontwerper Michael Barnaart van Bergen vind je de meest stijlvolle jurken en voor je feestelijke accessoires slaag je zeker bij Emma Jewels. Op het Noordeinde wemelt het van de grote namen: Oger, Zara Home en Max Mara om er maar een paar te noemen. Genoeg te shoppen in ieder geval, neem je creditcard maar mee!

Meer info vind je op: Het Hofkwartier en Het Noordeinde

13.00 uur: Broodje Bal bij Slagerij Dungelmann

Voor een lekker broodje ga je natuurlijk even langs bij Slagerij Dungelmann. Hoflevernacier zelfs! En dat begrijpen wij wel. Opgericht in 1861 en toen al zeer bijzonder omdat de slagerij zich bevond midden tussen de haute couture aan de chique Hoogstraat. Haar mondaine clientèle genoten hier ongegeneerd van een kroketje of balletje gehakt. En dit is vandaag de dag nog steeds een begrip in “het Haagsche”.

Slagerij Dungelmann slagers

nu gesloten09:00 - 18:00

Hoogstraat 34, Den Haag

Bekijk meer:slagers

Even uitpuffen in de Paleistuin

Verscholen tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en de Prinsestraat ligt de Paleistuin. Open voor publiek maar niet bij iedereen bekend. Hier kan je even lekker luieren op het gras en proef je al wandelend de sfeer van lang geleden, toen hier nog prinsen en prinsessen huppelden. Aan het einde van de Veenkade, naast het terras van Pistache Café kun je naar binnen.

17.00 uur: Borrelen bij Milú

Foto: Facebook Milú

Nou, kies maar! Op de cocktailkaart van Milú vind je Mai Tai’s, Cucumber mojito’s, een Goji Caipirovska en nog veel meer. Tip: Op Wednesday Cocktail Night betaal je maar 5 euro per cocktail. Onze favoriet blijft de gin tonic kaart, lekker hapje erbij en de borrel kan niet meer stuk!

MILú restaurants en horeca

nu open11:00 - 01:30

Driehoekjes 15, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

19.00 uur: Diner bij Pastis

Oh la la, bij Pastis waan je je even in romantisch steegje in Parijs. En dat komt mooi uit want deze klassieke bistro heeft op de menukaart vooral gerechten uit de Parijse keuken, alles wordt vers en à la minute bereid. Naast eten kun je in Pastis terecht voor een drankje. De bar heeft een groot assortiment Franse wijnen en champagnes en een ruime keuze aan Cognac, Eau de Vie, Marc en andere digestives.

Pastis restaurants en horeca

nu open17:00 - 22:30

Oude Molstraat 57, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

22.00 uur: Drankjes in Café Huppel the Pub

Huppel the Pub
Huppel the Pub

Natuurlijk ga je voor een paar lekkere biertjes of een goed glas whiskey naar Café Huppel the Pub. Onlangs nog uitgeroepen tot de nummer 2 van de Café top 2017. Het juryrapport laat precies zien waarom dit café zo mateloos populair is: ‘Een verborgen parel in het Haagse Hofkwartier. Wat een ont-zet-tend gave zaak is dat! Mooi, warm, fijne bieren en een enorm hartelijke ontvangst.’ En daar is geen woord aan gelogen!

Huppel the Pub cafés

nu open16:00 - 01:00

Oude Molstraat 21, Den Haag

Bekijk meer:cafés

23.30 uur: Dansen in De Paap

Foto: Facebook Muziekcafé De Paap

Een leuk avondje stappen kan niet zonder een bezoekje aan De Paap. Doorgaans treedt er in het weekend een band op en daarna gaat de DJ los. Er wordt lekker gevarieerd gedraaid van golden oldies tot hits van nu. Een groot voordeel (of nadeel, vooral de ochtend erna…) is dat De Paap in het weekend tot 05.00 uur open is. Dus als je gaat dansen, dan kan het hier tot in de vroege uurtjes.

Muziekcafé De Paap cafés

vandaag gesloten

Papestraat 32, Den Haag

Bekijk meer:cafés

Heeeeel laat: Slapen in Herberg ’t Goude Hooft

Als je niet in Den Haag woont, of je hebt zin in een bijzondere overnachting, dan is een verblijf in de oudste herberg van Den Haag een absolute aanrader. Vergeet het woord oud en herberg want de luxe suites zijn alles behalve ouderwets. Hier dompel je jezelf onder in luxe! Na dit drukke dagje in het Haagse Hofkwartier zal je heerlijk slapen….

’t Goude Hooft hotels

nu open08:30 - 00:00

Dagelijkse Groenmarkt 13, Den Haag

Bekijk meer:hotels

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶