Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Den Haag uitgelicht: de leukste plekjes van Kijkduin

Door Joyce Hoogland 8 oktober 2017
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Kijkduin is de tweede badplaats van Den Haag. Hier wat minder toeristen en wat meer rust dan in Scheveningen. Maar saai is het op kijkduin nooit! Er is zo veel te beleven. Heb je de hemel al eens vanuit een krater bekeken? Of heb je al over ons eigen schiereiland gelopen? Hier een aantal leuke tips.

Kunstwerk Hemels Gewelf

James Turrell heeft een bijzonder kunstwerk gemaakt in de Kijkduinse duinen: Het hemels gewelf. Het is een soort kunstmatige krater. Je komt in de krater via een betonnen doorgang van 6 meter lang. In het midden van de krater staat een monumentale bank van natuursteen waarop je achterover kunt liggen om zo naar de hemel te kijken.

www.stroom.nl

Foto Gerrit Schreurs
Foto Gerrit Schreurs

Klik op volgende voor meer over Kijkduin

Zandmotor

De Zandmotor is een kunstmatig schiereiland dat ervoor zorgt dat de kust tussen Hoek van Holland en Scheveningen op een natuurlijke wijze aangroeit. Deze nieuw gevormde kust beschermt ons vervolgens tegen de zeespiegelstijging. Het wad-achtige gebied is voor strandbezoekers een mooi stukje landschap. Het lijkt net of je in de woestijn wandelt. Pas wel op, bij vloed staat het onder water. Het is wel eens voorgekomen dat mensen vastzaten op het eiland en gered moesten worden.

Klik op volgende voor meer over Kijkduin

Jutterskeet

Op zaterdag- en zondagmiddag zijn ome Jan en hulpjutter Rob bij de Jutterskeet. In de keet tonen de jutters hun mooiste strandvondsten. Ook kun je er van alles doen zoals een netje lenen om mee te gaan vissen of een metaaldetector om zelf op zoek te gaan naar schatten. Verder verkoopt Jan strandspeelgoed en originele cadeautjes zoals een flesje echte zeelucht.

Max van Lingen
Foto Max van Lingen

Meer over Jutterskeet ontdekken?

Jutterskeet entertainment

Gesloten12:00 - 17:00

, Den Haag

Bekijk meer:entertainment

Klik op volgende voor meer over Kijkduin

Atlantikwall Museum

Vlakbij de boulevard ligt, onder de duinen, een verborgen gangenstelsel dat overgebleven is van de Tweede Wereldoorlog. Het grootste deel van het enorme complex Widerstandsnest 67 HL, is gesloopt voor de aanleg van het winkelcentrum en de flats, maar in het stukje duin achter het NH Atlantic hotel is nog zo’n honderd meter tunnel met vier aangesloten bunkers te vinden.

Foto Stichting Atlantikwall museum Scheveningen

Klik op volgende voor meer over Kijkduin

Strandtenten

Wat is het toch heerlijk om op een mooie dag een lekker drankje bij een strandtent te drinken. Als het nog niet warm genoeg is voor een bikini kun je bij een strandtent, uit de wind, toch goed genieten van de zon. Een aantal leuke strandtenten zijn: De kust, Millers beach en Titus. In oktober worden de strandtenten afgebroken. Maar je kunt dan altijd nog terecht op de Kijkduinse Boulevard.

Foto ANP

Klik op volgende voor meer over Kijkduin

Restaurants

Met uitzicht op het strand en de zee kun je op Kijkduin heerlijk uiteten. En na het diner kun je altijd nog een romantische strandwandeling maken. Aan de kust ben je natuurlijk altijd aan het juiste adres voor een lekker visje bij bijvoorbeeld The Fish club. Maar er is meer,  bij Apollo kun je bijvoorbeeld terecht voor Griekse gerechten, bij Ketje’s Mix hebben ze lekkere lunchbroodjes en Chicoleo is het juiste adres voor Mexicaanse tortilla’s.

Foto ANP
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.