Den Haag uitgelicht: unieke winkeltjes in de Boekhorststraat

Door Joyce Hoogland 26 november 2017
<< < Pagina 3 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Vroeger was de Boekhorststraat een luxe winkelstraat met zelfs een V&D. Later kwam er meer leegstand en kreeg de straat een slecht imago. Daar komt nu verandering in! Laat je niet van de kaart brengen door het rommelige straatbeeld want in de Boekhorststraat vind je echt fantastische, hippe winkels!

De Boekhorstraat, dichtbij de Grote Markt, staat bomvol authentieke winkels. Een paar jaar geleden is de winkeliersvereniging nieuw leven ingeblazen en de gemeente is op zoek gegaan naar bijzondere ondernemers. Mede daardoor wordt de Boekhorststraat steeds leuker. Je vindt er winkeltjes die je nergens anders tegenkomt. Het Makerskwartier, is onderdeel van de Boekhorststraat. Het Makerskwartier staat voor creatieve ondernemers. De winkels die hierbij zijn aangesloten zijn te herkennen aan de witte borden met de ooievaar.

Makerskwartier Boekhorststraat Den Haag
Makerskwartier Boekhorststraat Den Haag

Studio Joske

Helemaal aan het einde van de straat is Studio Joske te vinden. Joske maakt prachtige, bijzondere stoelen. “Ik gebruik oude stoelen voor mijn ontwerpen. Ik vind de oude modellen erg mooi en daarbij is de kwaliteit heel goed. Soms gebruik ik alleen de poten of een leuning en soms geef ik ze een heel nieuw kleurtje”, aldus Joske. In deze winkel is geen stoel hetzelfde. Ook kun je op bestelling een unieke, persoonlijke stoel laten maken.

Studio Joske Den Haag
Studio Joske Den Haag
Studio Joske Den Haag
Studio Joske Den Haag

Studio Joske speciaalzaken

vandaag gesloten

Boekhorststraat 118, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Conceptstore Liries

Ook aan het einde van de Boekhorststraat, naast studio Joske, is conceptstore Liries te vinden. Kunstenaressen Richelle maakt bijzondere kunstwerken van blokken met foto’s tot een glitter schilderij. “Ik noem het mixed media want ik werk met veel verschillende materialen zoals cadeaupapier, glitters en spuitbussen.”  Ook geeft Richelle workshops voor kinderen en volwassenen.

Conceptstore Liries
Conceptstore Liries
Conceptstore Liries
Conceptstore Liries

Conceptstore Liries speciaalzaken

nu gesloten12:00 - 17:00

Boekhorststraat 128, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Dorst

We lopen richting de Grote Markt en komen langs Dorst. De vele verschillende biertjes, in de etalage, trekken onze aandacht. In de winkel zijn meer dan 300 verschillende biertjes, uit heel de wereld, te koop. Het gaat dan om speciaal biertjes uit bijvoorbeeld Estland, Japan of Amerika. Maar ook het Haagse Kompaan is in deze winkel te vinden.

Dorst Den Haag
Dorst Den Haag
Dorst Den Haag

Dorst

nu gesloten12:00 - 21:00

Boekhorststraat 99, Den Haag

Vorm en transitie

Geert Edelenbosch, is de eigenaar van interior design winkel ‘Vorm en Transitie’. Jarenlang werkte hij als adviseur in ontwikkelingslanden zoals Soedan, Pakistan en Kenia. Vorig jaar kreeg hij, twee keer, een hartaanval waardoor hij met pensioen moest. “Ik heb altijd met mijn hoofd gewerkt, maar eigenlijk nooit met mijn handen. Ik had niet eens een gereedschapskist”.  Toen Geert moest stoppen met zijn werk wist hij meteen wat hij wilde doen en een jaar geleden opende hij zijn winkel in Den Haag. “Ik maak vooral lampen van alles wat ik vind of krijg zoals stukken hout of metaal. Naast dat Geert zich goed vermaakt met het creëren van kunstige lampen heeft hij het ook erg naar zijn zin in de Boekhorststraat. “Je komt hier alle culturen tegen. En iedereen gaat goed met elkaar om. Het zijn niet meer gewoon buren, maar echt vrienden”.

Vorm en Transitie
Vorm en Transitie
Vorm en Transitie
Vorm en Transitie

Vorm en Transitie speciaalzaken

nu gesloten12:30 - 17:30

Boekhorststraat 97c, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Vintage

Vintage boetiek Zusjes is echt fantastisch, alleen al om te snuffelen. Als je binnenkomt lijkt het maar een klein winkeltje. Maar je moet echt even doorlopen, je komt dan terecht in een ouderwetse salon. Er staat een heerlijke zachte bank om op te chillen. De eigenaren zijn twee beste vriendinnen. Samen zoeken zij de meest bijzondere items uit de jaren ’80, ’70, ’60 en het liefst nog ouder.

zusjes vintage boetiek
zusjes vintage boetiek
zusjes vintage boetiek
zusjes vintage boetiek
zusjes vintage boetiek

Zusjes vintage boetiek kledingwinkels

nu gesloten11:00 - 19:00

Boekhorststraat 93, den haag

Bekijk meer:kledingwinkels

Sabsy

De etalage van Sabsy ziet er al heerlijk uit, hier moet je echt even naar binnen voor een lekker cupcakeje of gewoon een hele taart. De Haagse Sabrina Haleber maakt de heerlijkste cakes, gebakjes, taartjes en koekjes. Je kunt de zoetigheden in de winkel, met een kopje koffie of thee, opeten of je neemt ze mee naar huis.

 

Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy
Sabsy

Sabsy speciaalzaken

nu gesloten10:00 - 17:00

Boekhorststraat 43, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Bereikbaarheid

De Boekhorststraat is door z’n centrale ligging erg makkelijk te bereiken. De straat loopt vanaf de Prinsegracht tot aan de Zuidwal. Kom je met het openbaar vervoer, dan kun je met verschillende trams (2, 3, 4 en 6) uitstappen bij de ondergrondse tramhalte Grote Markt. Vanaf daar is het een paar minuten lopen naar de Boekhorststraat. Ook stoppen er diverse bussen bij de bovengrondse halte Grote Markt. Met de auto kun je vanaf de Prinsegracht de Boekhorststraat inrijden. In de winkelstraat parkeren kan, maar is wel betaald tijdens een groot deel van de dag. De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn City Parking en de Lutherse Burgwal. Beide zijn 24 uur per dag open en bevinden zich op korte loopafstand van de Boekhorststraat.

Boekhorststraat Den Haag
Boekhorststraat Den Haag
<< < Pagina 3 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶