Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Check hier of je vrij bent met Prinsjesdag 2019

Door Allan Vos 8 september 2019

Nog een week en het is zover. Den Haag staat dinsdag 17 september volop in het teken van Prinsjesdag 2019. Een dag vol kermis, koetsen en gekke hoedjes voor heel Den Haag. Of toch niet voor heel Den Haag? Heb je als Hagenaar recht op een vrije dag met Prinsjesdag? Check het hier.

Pagina 1 / 2
⟵ swipe swipe ⟶

Laten we je maar meteen uit de droom halen. Als je in Den Haag werkt is de kans groot dat je ook op deze Haagse feestdag gewoon aan het werk moet. Je kunt natuurlijk altijd je baas lief aankijken, maar Prinsjesdag is helaas geen officiële feestdag waardoor Hagenaars simpelweg geen vrij hebben. Maar wanneer je in Den Haag op school zit, ligt het anders.

Basisonderwijs

Alle kinderen die basisonderwijs volgen in Den Haag zijn vrij op Prinsjesdag. De scholen zijn die dag dicht. Soms wordt er wel de mogelijkheid geboden om de kids toch op te vangen omdat niet elke ouder vrij kan regelen voor zichzelf.

Lees verder voor het VO

Voortgezet onderwijs

Veel middelbare scholen hebben hun lestijden aangepast voor Prinsjesdag. Dus als je tiener vraagt: ‘Moet ik naar school met Prinsjesdag’, laat ze dan onderstaand lijstje zien.

Scholieren van het Sorghvliet en Edith Stein College hebben geluk want dit zijn de enige middelbare scholen in Den Haag die de hele Prinsjesdag vrij zijn. Op het HML moeten leerlingen van 8:30 uur tot 10:30 uur gewoon op school verschijnen. Ze krijgen wel een ander programma deze ochtend zoals een sportochtend of een studieles.

Vanaf 11:00 mag je op Prinsjesdag wegblijven van school als je op het Dalton of de Einder zit. Bij het Christelijk lyceum Zandvliet ben je na de eerste pauze vrij om de rijtoer te gaan bekijken. Op het Segbroek college hebben de scholieren tot 12 uur gewoon les. Daarna mag iedereen lekker zwaaien naar de koning.

De kids die lessen volgen op Maerlant Lyceum, Montaigne Lyceum, VCL en  hebben pas na het derde uur geen lessen meer. Op het Wellantcollege heb je een lesuur later vrij. Zit je (of je kind) op de Francois Vatelschool dan ben je pas om 11:10 uur vrij.

Middelbare scholieren van Praktijkschool de Poort en de Vrije School moeten het langst naar school op Prinsjesdag. Zij zijn pas om 12:10 vrij. Leerlingen van het Hofstad Lyceum zijn ’s middags vrij volgens hun website.

Als je (kind) op school zit op het Haganum, Zuid-West College, De Populier, Heldring CollegeJohan de WittLyceum Ypenburg, Maris College, Roemer Visscher College of Wateringse Veld College moet je helaas toch even op school navragen hoe het zit met Prinsjesdag 2019, want daar konden we niets over vinden. De kans zit er dik in dat je gewoon naar school moet 🙁

Lees ook:

Prinsjesdag 2019: De route, de beste plekken, afsluitingen en meer

Dinsdag 17 september 2019 kunnen we koning Willem-Alexander en koningin Maxima van heel dichtbij zie...
Ridderzaal Foto ANP

Een aanslag tijdens Prinsjesdag: deze minister zit veilig

Wat als er op Prinsjesdag in de Ridderzaal een aanslag wordt gepleegd? Wie leidt het land als heel d...

Prinsjesdag 2019: Zo reserveer je de beste plek langs de route

Wow, wat gaat het jaar toch snel; Prinsjesdag komt er alweer aan. Op dinsdag 17 september 2019 is de...
Pagina 1 / 2
⟵ swipe swipe ⟶

adv.