Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bekijk hier hoeveel mensen in Den Haag ook op jouw verjaardag jarig zijn:

Door api 12 oktober 2020

Is jouw verjaardag normaal gesproken de leukste dag van het jaar: lekker verwend worden, taart eten zoveel je wil (je mag echt wel 3 stukjes) en natuurlijk alle aandacht krijgen! Dan valt het dit jaar zwaar tegen. Drie gasten, dat is toch geen feestje. Je bent niet de enige die op die dag zit te balen. Het CBS heeft uitgezocht hoeveel mensen er per dag jarig zijn, per gemeente. 

De dag waarop de meeste Hagenaars jarig zijn is op 29 juni. Op die dag vieren maar liefst 1077 Hagenaars hun geboortedag. Daarna volgt 4 maart: dan worden 1073 mensen in Den Haag een jaartje ouder.

Feestdagen

Grappig is om te zien de dagen waarop de minste Hagenaars jarig zijn, wel feestdagen zijn: De minste verjaardagen zijn  op 1 januari. Maar 766 Hagenaars worden dan gefeliciteerd, ook op 26 december zijn er maar weinig mensen in Den Haag jarig: 790 en op 5 december 827.

Verjaardagen per dag in Den Haag

Jarigen in Nederland

De meeste Nederlanders vieren op 25 september hun verjaardag. Maar liefst 43.950 mensen zijn dan jarig. Ook op 30 september (43.884), 3 mei (43.839), 2 mei (43.396) en 24 september (43.323) hebben veel Nederlanders een reden om taart te eten en een feestje te vieren.

De cijfers zijn gebaseerd op mensen die in Nederland geboren zijn en op 1 januari 2020 in Nederland ingeschreven stonden. In totaal gaat het om ruim 15 miljoen inwoners.

Benieuwd hoeveel mensen tegelijk met jou jarig zijn? Check dan de tabel op deze website. 

Lees ook:

Op deze kaart zie je het aantal coronabesmettingen in de buurt

We zitten midden in de tweede coronagolf en wekelijks houden we jullie op de hoogte met de laatste c...

Naar de wc in het Haagse centrum: hier kan dat nog tijdens de coronacrisis

Oh nee! Zal je net zien, heb je eindelijk je mondkapje voor en loop je keurig op anderhalve meter va...

adv.