Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT? Zonder shirt op een Haags terras zitten?

Door Joyce Hoogland 13 augustus 2020

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je met ontbloot bovenlijf op een Haags terras zitten?

Bij de MAG DAT-vraag van deze week kijken we even naar de mannen. Het wordt dit weekend heerlijk weer, fijn is om dan met je vrienden op het terras te genieten van een koud drankje. Als het zo warm is ben je al snel geneigd om je shirt uit te trekken. Maar mag dat eigenlijk wel?

Wet

Laten we allereerst eens in de wet kijken. Artikel 239 van het wetboek van strafrecht is in dit geval het meest interessant. Dit artikel gaat over schending van de openbare eerbaarheid. Het is verboden om in het openbaar je geslachtsdeel te tonen of om al te expliciete handelingen te verrichten. Maar, je bovenlijf ontbloten is voor een man niet bepaald een expliciete handeling. Van de wet mag het dus, zolang je je broek maar aanhoudt.

Ook in de Haagse APV konden we daar niks over vinden. Betekent dat dan dat je zonder shirt op een terras mag gaan zitten? Nou, nee!

Huisregels

Op de meeste terrassen in het centrum geldt de huisregel dat je niet zonder shirt op het terras mag. Wij liepen even binnen bij Hoender en Hop aan de Grote Markt. “Het komt eigenlijk bijna nooit voor dat er iemand zonder shirt op ons terras zit. Maar mocht het wel een keer het geval zijn, dan vragen we gewoon of diegenen zijn shirt weer aan wil doen.” Bij strandtenten mag je vaak wel zonder shirt genieten van een drankje.

Lees ook:

Lees ook:

Fotoserie: Overvolle, hete en vieze stranden

We hebben een hittegolf in Nederland en daarom zoeken mensen massaal verkoeling op de Haagse strande...

Mag dat: Kamperen op het strand van Scheveningen of Kijkduin?

We zien wel eens tentjes op het strand staan, of daar 's nachts ook nog iemand in ligt weten we niet...

Meer over

Gemeente

adv.