Zakenman wil de voormalige Amerikaanse Ambassade verhuizen

Door Joyce Hoogland 12 april 2019

Zakenman Martin Geerling vindt de uitstraling van de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout monsterlijk, meldt het AD. Hij wil de gevel van het gebouw verplaatsen naar de Binckhorst.

Martin Geerling heeft deze week zijn plan, om de gevel van de ambassade te verplaatsen, én een bod van 12 miljoen euro bij de gemeente op tafel gelegd.

Saturnusstraat

De zakenman wil de buitenkant van de oude ambassade laten ontmantelen en heropbouwen aan de Saturnusstraat, volgens hem past de gevel daar veel beter. “Tegenover de Caballerofabriek kan het oude ambassadegebouw mooi uit de verf komen. Met een gezondheidscentrum erin of als kinderdagverblijf.’’ Daarbij zouden investeerders volgens hem 450 huurwoningen kunnen creëren.

Geerling zegt contact te hebben met de oorspronkelijke bouwers. “Zij weten hoe je de gevel verantwoord kunt slopen en opbouwen.’’ En dat is belangrijk want de gevel heeft de status van rijksmonument.

Hotel

Martin Geerling wil graag op de plek van de Amerikaanse ambassade een hotel plaatsen, maar hij vindt de gevel monsterlijk. Hij droomt van een vijfsterrenhotel, met terrassen aan het Lange Voorhout, met de uitstraling van de Ritz of Carlton.

Plannen voor de voormalige Amerikaanse ambassade in Den Haag Foto Blaised.nl

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.