Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor deze Haagse natuurgebieden heb je een abonnement nodig

Door Joram Niese 25 november 2019

Dit wist je vast al: Den Haag is de groenste stad van Nederland. En geloof het of niet, maar in sommige natuurgebieden kun je een bekeuring krijgen omdat je er niet mag komen. Je hebt hier dan een zogenaamde passe-partout voor nodig. Hieronder drie gebieden waarvoor je deze moet kopen.

Vanaf 1 januari vervalt de regeling van de passe-partouts en kun je alleen nog maar dagkaarten kopen. Dit geldt voor alle natuurgebieden in dit lijstje.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Solleveld

Natuurgebied Solleveld is één van de meest bekende natuurgebieden waarvoor een passe-partout nodig is. Het is duinlandschap, dat betekent dat er drinkwater wordt gefilterd. Die twee kenmerken van het natuurgebied zijn ook de reden dat Solleveld zo beschermd is. Je kunt Solleveld tussen Den Haag en Monster vinden.

Je kunt je hier inschrijven om beschermer te worden (vanaf €20,- per jaar) en je kunt dan een passe-partout aanvragen voor €12,50 per jaar.

Kijfhoek en Bierlap

In het uitgestrekte natuurgebied Meijendel in de buurt van Wassenaar ligt een stuk natuur waar je niet zomaar naar binnen mag. De reden hiervoor is dat natuurbeheerder Dunea de broedvogels in Kijfhoek en Bierlap wil beschermen. Een passe-partout kost €10,80 per jaar. Je kunt vanaf 1 januari 2020 ook een dagkaart voor €2,- kopen.

Je kunt je hier aanmelden als beschermer voor exclusieve kortingen. Dagkaarten kun je bij het bezoekerscentrum De Tapuit bestellen.

 

Park Sorghvliet

Dit park is speciaal voor donateurs van Vrienden van Park Sorghvliet opengesteld. Als je ten minste €15,- doneert kun je hier met maximaal drie anderen naar binnen. Je krijgt dan een jaarkaart. Ook kun je los een wandelkaart aanvragen voor €7,15. Je kunt via de link hierboven zowel doneren als een dagkaart reserveren.

Lees ook

Fotoserie: Herfst in het prachtige Haagse Bos

Je blijft misschien liever binnen nu het kouder wordt maar dan mis je echt wat! Trek een warme jas e...

Dit is waarom de (Haagse) ooievaar baby’s brengt

De ooievaar staat trots op ons stadswapen, maar de ooievaar staat niet alleen symbool voor Den Haag....

Rotterdam The Hague Airport gaat voor duurzaam

Stap jij ook wel eens met een schuldgevoel het vliegtuig in vanwege de klimaatdiscussie? Of vermijd ...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.