Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: Richard de Mos verdacht van corruptie: Dit is er tot nu toe bekend

Door Joyce Hoogland 1 oktober 2019

Er ging vandaag een flinke schok door politiek Den Haag. De werkkamers en woningen van Richard de Mos en Rachid Guernaoui zijn doorzocht door de Rijksrecherche, meldt het AD. De Haagse wethouders (beiden Hart voor Den Haag/Groep de Mos) worden verdacht van corruptie, omkoping en schending van het ambtsgeheim.

Vanochtend werden de werkkamers (in het Haagse stadhuis) én woningen van wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui doorzocht. Ook zijn er huizen van drie Haagse ondernemers doorzocht.

Wat is er allemaal aan de hand in Den Haag?

Wat omkoping, corruptie? Het lijkt House of cards wel! Onze mediapartner AD meldt dat Richard de Mos en zijn collega Rachid Guernaoui worden verdacht van het tegen betaling regelen van vergunningen.

Er wordt vooral gesproken over zalencentrum Opera aan de Fruitweg. Zij kregen onlangs een nachtvergunning. Dat was toen al verdacht, want nog voordat bekend werd dat de vergunningen werden uitgegeven volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, lag de aanvraag van Opera al op de mat. Heel toevallig 😉

Volgens de verdenkingen zou de eigenaar van het zalencentrum De Mos financieel hebben gesteund in de ruil voor vertrouwelijke informatie uit het stadsbestuur.

Ook attractiecentrum Zuiderpark, restaurant De Gouden Wok en Partycentrum Sun Palace kregen een nachtvergunning.

Wethouders

De Mos is wethouder van Economie, Sport en Buitenruimte en eerste locoburgemeester. Guernaoui is wethouder van Financiën, Integratie en Stadsdelen. Ze zijn beide van de partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos. Bij de partij is vooralsnog niemand bereikbaar voor commentaar.

Update

Richard de Mos en Rachid Guernaoui hebben gisteren (dinsdag 1 oktober) gezegd altijd ‘naar eer en geweten gehandeld te hebben’. ‘We herkennen ons niet in de verdachtmakingen.’ Ze zeggen ‘diep geraakt en volledig uit het veld geslagen’ te zijn.

Het duo legt hun functie tijdelijk neer totdat er meer uit het onderzoek komt.

Volg via het AD de kwestie live.

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.