Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

PEP nodig? Kom maar binnen met je plan!

Aangeboden door PEP Den Haag 2 juli 2018

De inwoners van Den Haag hebben veel initiatief om de stad en zijn inwoners te verrijken. Alleen hoe ga je van idee naar realisatie en wie kan je daar bij helpen? Hoe werkt fondsenwerving en waar moet een stichting aan voldoen? Misschien wil je iets doen voor vluchtelingen of heb je vrijwilligers nodig. Jan van Heusden is werkzaam bij de Helpdesk van PEP: ”Kom maar binnen met je plan!”

PEP en de Helpdesk

Den Haag is een stad waarin iedereen mee doet! Dat is de doelstelling die PEP wil bereiken. Met de Helpdesk  kan PEP iedereen op een laagdrempelige manier helpen om zijn of haar maatschappelijke doel te realiseren.

Denk aan hulp bij fondsenwerving, vrijwilligers, huisvesting en alle andere vragen die je beantwoord wil hebben. Met iedereen bedoelen ze ook iedereen, ook jij. Jan: ”Er is zoveel initiatief in Den Haag en hartstikke zonde als mensen zich door gebrek aan kennis laten tegen houden deze plannen te realiseren. Wij hebben ervaren adviseurs in huis die kunnen helpen bij het opzetten van jouw idee. Zie ons als een soort coaches die jou helpen jouw plannen te realiseren”

Je zult echt verbaasd staan van hoeveel maatschappelijke organisaties er zijn in Den Haag

De helpdesk is ontstaan vanuit een behoefte om maatschappelijke initiatieven sneller te kunnen helpen. Geen ingewikkelde afspraken, maar kom maar gewoon langs. Hier is de kennis die je nodig hebt! ”Je zult echt verbaasd staan van hoeveel organisaties er zijn in Den Haag, ik heb er echt met grote ogen naar zitten kijken.”

Iets doen wat er toe doet

Jan heeft het naar zijn zin bij PEP. ”Afgelopen maandag had ik 4 gesprekken en tijdens zo’n gesprek nemen we heel stapsgewijs alles door met de mensen. Zo’n gesprek duurt ongeveer een uur. Alle gesprekken zijn heel divers en ik moet de hersens regelmatig goed oppoetsen om tot een goed antwoord te komen. Een projectplan schrijven is vaak nog wel een kunst maar het zijn ook vragen als: waar moet een stichting aan voldoen? Voor mij is het echt puur hobby, ik werk niet meer dus ik vind dit nu heel leuk om te doen. Het is voor mij een functie waarbij ik nog echt bezig kan zijn, ik doe iets wat er echt toe doet. ”

Voor wie is het?

Iedereen mag binnen komen met zijn of haar idee. Als voorbeeld vertelt Jan: ”Deze week kwam een stel binnen met een plan voor de verslavingszorg, zij hadden uit eigen zak de organisatie opgericht en wisten niet hoe ze verder moesten. Hoe maak ik een goed projectplan en hoe gaat fondsenwerving in zijn werk? Welke fondsen kan ik aanschrijven om een stukje van de kosten mee te nemen?

We zien ook veel organisaties voor migranten en vluchtelingen. Dat zijn mensen die iets willen betekenen voor integratie en participatie van een bepaalde doelgroep en dat via hun eigen achterban kenbaar willen maken. Zij zijn bezig met vraagstukken als: Hoe integreren we nou in Nederland? Hoe kom ik bij voorzieningen terecht en wat voor stappen moet ik daarvoor nemen? Maar ook, hoe behouden we de rijkdom van onze cultuur?”

Heb jij ook een idee? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Kom dan ook eens langs bij de PEP Helpdesk! Op maandag en woensdag kan je van 10.00 tot 13.00 vrij inlopen voor een gesprek met een adviseur.

Samen weten we nog meer!

Onlangs is PEP ook een FB-groep ‘PEP Helpdesk‘ gestart. Hier helpen Haagse maatschappelijke initiatieven elkáár vooruit en delen ze kennis. De groep groeit als kool, want de vragen zijn herkenbaar. Iedereen heeft wel eens gezocht naar een locatie, naar geld, naar deskundigen. De initiatiefrijke, sociaal bewogen leden helpen elkaar graag. En wat is er nou mooier dan te delen in tips, draaiboeken en checklists die al in de praktijk zijn getest? Lid worden is gratis, dus waar wacht je nog op! Check de Facebookgroep HIER.Deze bijdrage wordt je aangeboden door PEP Den Haag. Meer over PEP Den Haag ontdekken?

PEP Den Haag

zakelijke dienstverleners

Vandaag gesloten

Riviervismarkt 2, Den Haag

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.