Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit gaat parkeren op Kijkduin kosten

Door Joyce Hoogland 13 augustus 2020

Eén van de fijne dingen aan Kijkduin is dat je er heel het jaar door gratis kunt parkeren. Wil je in het voorjaar even uitwaaien of op een zomeravond een drankje doen? Dan kun je je auto gratis wegzetten. Maar met de komst van het vernieuwde winkelcentrum gaat daar misschien verandering in komen. Er komt namelijk ook een grote parkeergarage.

Op zomerse stranddagen is het niet aan te raden met de auto naar Kijkduin te komen. Als je er niet voor 10 uur bent heb je meestal al pech, en al die auto’s is vast geen pretje voor de buurtbewoners. Maar in de avond of in de winter is Kijkduin juist fijn met de auto. Je kunt dan namelijk dichtbij de strandtenten gratis parkeren.

Parkeergarage

Onder het Deltaplein komt een parkeergarage met daarbij een fietsenstalling. Er is al een gedeelte af, maar die is alleen te gebruiken voor bewoners. Wanneer het publieke deel open gaat, weten we nog niet. Er waren wat vertragingen. Maar wat je straks voor een plekje gaat betalen weten we wel al. Net als op Scheveningen betaal je in die nieuwe garage €1,75 per half uur en €25,- voor een dagkaart.

Máár je hoeft niet perse daar te parkeren. Volgens de gemeente gaat er niks veranderen aan de openbare parkeerterreinen. Dus als er plek is aan de Machiel Vrijenhoeklaan of op de parking bij de duinen, kun je daar gewoon gratis parkeren.

Lees ook:

Tompouce en rookworst: Hema komt naar Nieuw Kijkduin

Op het strand genieten van een tompouce of een rookworst? Over 2 jaar kan dat op Kijkduin. In het ve...

Gewoon een lijstje met oude foto’s van Scheveningen en Kijkduin

Jeej, het is zomer en dat hebben we afgelopen week mogen merken. Zodra het kwik stijgt fietsen wij n...

Mag dat: Kamperen op het strand van Scheveningen of Kijkduin?

We zien wel eens tentjes op het strand staan, of daar 's nachts ook nog iemand in ligt weten we niet...
Foto ANP

Dit betekenen die gekleurde vlaggen op het strand van Kijkduin en Scheveningen

We hopen dat het deze zomer nog wel even strandweer wordt. En om goed voorbereid te zijn hebben wij ...

adv.