Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oh nee! Dit Haagse gebouw verdwijnt misschien binnenkort

Door Joram Niese 20 september 2019

Een van de bekendste scholen van Den Haag is Christelijk College De Populier. Het aantal leerlingen op de school groeit al jaren dus wil het bestuur het pand verbouwen, of zelfs helemaal slopen.

Het gebouw aan de Populierenstraat is geopend in 1925. Het pand bestaat dus al bijna honderd jaar! In al die tijd is het uiterlijk nauwelijks veranderd, behalve dat er in 2009 een verdieping bovenop is gebouwd. Hieronder een aantal foto’s van het oude schoolgebouw.

Oude gang
Voorgevel van De Populier
De klassieke trap

Petitie

Er komen steeds meer leerlingen naar De Populier, dus moet de school gaan uitbreiden. Dit betekent dat de school gedeeltelijk of volledig gesloopt wordt. Misschien zijn dit wel de laatste maanden dat je de oude gangen van de school kunt bewonderen.

Wijkwerkgroep ‘Red de Populier’ is een petitie gestart om de verbouwing tegen te gaan. Voor de petitie zijn al bijna 1300 handtekeningen verzameld. Het gebouw is volgens de groep oud en iconisch genoeg om een monument te zijn. Het schoolbestuur wil echter al langer uitbreiden en zegt dat ze wel moeten verbouwen.

Volgens een eerder artikel in het AD begint de nieuwbouw (als dat plan doorgaat) op z’n vroegst in 2020 en zal meer dan tien miljoen euro kosten.

Bekende oud-leerlingen

Onder de vele leerlingen die er de afgelopen 94 jaar hebben rondgelopen zaten een aantal bekende Hagenezen. Een daarvan is Willem Deetman, oud-burgemeester van onze mooie stad! Ook ex-profvoetballer Martin Jol en schrijver Rinus Ferdinandusse hebben de oude gangen van de school bewandeld.

Voor de (oud)leerlingen onder ons: wat zijn jouw wildste herinneringen aan deze school? Vinden jullie dat het gebouw moet worden verbouwd, of dat het moet blijven zoals het is?

Willem Deetman (r) als kersverse Haagse Burgemeester. Foto: ANP
Martin Jol wordt door de FC Den Haag aanhang op handen gedragen na de 6-0 overwinning op Heracles. Fc Den Haag promoveert hierdoor naar de eredivisie, 1989. Foto: ANP
Rinus Ferdinandusse als eindredacteur voor Vrij Nederland. Foto: ANP

Lees ook:

Nieuw: Binnenkort schoenen shoppen in Mall of the Netherlands

Het winkelcentrum van Leidsenhage wordt de grootste overdekte shoppingmall van Nederland: ‘Mall of t...

O jee! KFC in de Haagse binnenstad is dicht

Waar moeten we nu heen voor een grote bak met gefrituurde kip?! In het centrum van Den Haag zie je m...

Wow! Zo zien de Haagse gebouwen van Legoland eruit

Er moeten duizenden en nog eens duizenden steentjes worden verhuisd naar Legoland Discovery Centre i...

adv.