Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nog steeds problemen in het Hagaziekenhuis: dit staat er op het spel

Door Joram Niese 8 oktober 2019

Het Hagaziekenhuis en andere ziekenhuizen scoren al enkele jaren slecht op financieel vlak, blijkt uit cijfers van BDO accountants. In 2018 scoorde het Hagaziekenhuis een 5, waar zij in 2017 nog een 4 scoorden. Het gaat dus ietsje beter, maar er zijn nog steeds problemen.

Ieder jaar krijgen ziekenhuizen een cijfer op basis van hun financiën. Het landelijk gemiddelde is 7,4 waarmee de 5 van het Hagaziekenhuis zorgelijk aan de lage kant is. De kans dat het ziekenhuis failliet gaat is enigszins aanwezig, zegt BDO. Ook zal het ziekenhuis misschien na verloop van tijd achterlopen met technologie en steeds minder personeel overhouden.

Gevolgen voor patiënten

Op korte termijn is het meest heftige gevolg voor de patiënten dat de wachtlijsten voor behandelingen oplopen. Hierdoor lopen patiënten steeds langer met hun klachten rond zonder dat hier iets aan gedaan kan worden.

Sluiten

Als het ziekenhuis op lange termijn moet blijven bezuinigen kan dat ook betekenen dat bepaalde afdelingen – of zelfs het hele ziekenhuis – moeten sluiten. Dan zal je voor behandeling dus ergens anders heen moeten, misschien zelfs buiten Den Haag.

Beter

Het goede nieuws is dus dat het beter gaat met het Hagaziekenhuis, maar het zit nog in de gevarenzone. BDO accountants heeft verschillende plannen opgesteld om de financiën van ziekenhuizen in de toekomst weer op orde te krijgen. Laten we hopen dat het Hagaziekenhuis dit oppakt en we hier gewoon naar de dokter kunnen blijven gaan!

Lees ook:

5 x ontbijten in het Haagse centrum voor maximaal 5 euro

Voor een lekker ontbijtje kun je aanschuiven bij verschillende Haagse restaurantje. Er zijn ook geno...

Opheffingsuitverkoop is begonnen: Het is ineens wél druk bij Hudson’s Bay

Zelfs op zaterdagen, waarop de Grote Marktstraat zwart ziet van de mensen, was het niet druk bij war...

Jonge en pittige activiste Greta Thunberg komt naar Den Haag

De afgelopen weken kon je niet om haar heen: De Zweedse Greta Thunberg. De 16-jarige klimaatactivist...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.