Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Moet je paardenpoep opruimen in Den Haag?

Door Joyce Hoogland 13 juni 2019

In Den Haag zien we regelmatig mensen paardrijden, lekker door de duinen of over het strand. Maar ook in de stad, meestal gaat het dan om de politie die de dieren van stal haalt. Leuk, maar die dieren leggen flinke drollen. Moeten ruiters die opruimen?

Fiets je op de weg, glij je bijna uit over een giga paardendrol. Getsie! Moeten die mesthopen niet opgeruimd worden? Wij zochten het uit.

Moet je paardenpoep opruimen?

Of je paardenpoep op straat moet opruimen is per gemeente verschillend. Dat staat in de algemene plaatselijke verordening. Wij hebben de APV van Den Haag helemaal doorgespit en er staat helemaal niks in over paardenpoep. Over honden uitwerpselen wordt wel uitgebreid geschreven.

En nu?

Of het moet of niet moet veel mensen vinden het asociaal om een paarden mesthoop zomaar op de weg te laten liggen. Paardensportbond KNHS roept zelfs leden op om tijdens een rit de poep op openbare wegen dezelfde dag netjes op te ruimen.  Al is dat natuurlijk niet zo gemakkelijk. Je kunt niet zomaar op een drukke weg afstappen en een drol van 8 kilo opscheppen terwijl je je paard nog aan de hand hebt.

Paarden die dagelijks op de openbare weg komen, zoals van trouwkoetsen of begrafeniskoetsen dragen vaak een mestzak. Andere rijpaarden gebruiken dit niet omdat ze er niet aan gewend zijn.

Er is dus niet echt een oplossing voor de overlast van paardenpoep. De ruiter kan misschien wel na de rit even op de fiets terugrijden en de poep opruimen?

Poster KNHS

Lees ook:

Mag dat: hondenpoep in de gewone afvalbak gooien?

Wandel je lekker over straat voel je ineens iets sappigs onder je schoen. Je kijkt.. en ziet een gro...
Plas Madestein Den Haag. Foto ANP

Samen tegen blauwalg: Poep niet in het water

Wooho, het buitenzwemseizoen is begonnen! Het is nu nog wel een beetje koud voor een duik in de Oost...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.