Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT?! Bramen plukken in de duinen?

Door Joyce Hoogland 9 augustus 2018

Het is bramentijd. In augustus zijn de bramen rijp en kun je er bijvoorbeeld lekkere sap of jam van maken. In Den Haag zijn de bramen te vinden in onder andere het Westduinpark, Kijkduin en de Bosjes van Poot. Mag je die bramen zomaar plukken? Wij zochten het uit.

Bramen komen van nature in heel Europa voor. Je kunt ze gewoon rauw opeten (wel eerst even wassen) of je kunt er sap of jam van maken en van de bladeren kun je thee trekken. Bramen zijn natuurlijk gewoon in de supermarkt te koop maar ze groeien ook in het wild.

Wildplukken, mag dat?

Om deze vraag te beantwoorden nemen wij contact op met Staatsbosbeheer. “Officieel mag je niet wildplukken, dat valt onder stroperij. Maar wij zullen je er geen boete voor geven. Het plukken van bijvoorbeeld bramen hoort ook een beetje bij natuurbeleving”, aldus Marcel van Dun van Staatsbosbeheer.

“Wel mag je alleen voor eigen gebruik plukken. Dus niet hele manden vol. Laat wat hangen voor andere mensen en vooral ook voor de dieren.”Als tip geeft Marcel ook nog mee dat je pas vanaf kniehoogte bramen moet plukken, want het kan zijn dat honden en andere dieren plassen over de lager hangende bramen.

Lees ook:

Alcohol drinken op straat, wat zijn de regels?

Vlak voordat je de kroeg induikt, snel nog even je biertje leegdrinken. Een welbekend BVO’tje (biert...

Meer over

Gemeente

adv.