Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: Kamperen op het strand van Scheveningen of Kijkduin?

Door Joyce Hoogland 6 augustus 2020

We zien wel eens tentjes op het strand staan, of daar ’s nachts ook nog iemand in ligt weten we niet. Maar we kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens een tropische nacht liever verkoeling zoekt op Scheveningen of Kijkduin, dan dat je in een warm huis slaapt. Maar mag dat eigenlijk wel?

We kunnen in Den Haag genoeg plekken bedenken waar we lekker zouden kunnen slapen. Wat dacht je van het strand? De duinen of gewoon in het Haagse bos, lekker koel tussen de bomen. Maar krijg je daar een boete voor?

Slapen op het strand

We halen je gelijk maar uit je dromen: Slapen op het Haagse strand is verboden. Natuurlijk mag je overdag wel lekker een tukkie doen terwijl je ligt te bakken en braden in de zon. Maar kamperen of ’s nachts slapen op het strand is niet toegestaan. Jammer joh, gewoon naar je eigen bedje.

Even voor alle duidelijkheid in de Algemene plaatselijke verordening (APV) voor Den Haag staat: tussen 19.00 en 10.00 uur is het verboden om op het strand te slapen.

Slapen in het park

Een park kan ook een verkoelend plekje zijn, zo lekker tussen de bomen. Maar nee, ook daar mag je tussen zonsondergang en zonsopgang niet liggen of slapen. Overigens, als je overdag een dutje doet in het park zonder dat je iemand in de weg ligt, zal niemand je daarop aanspreken hoor.

Kamperen langs de weg

Het is vaak een ramp om bij het strand een goede parkeerplek te vinden. Maar wat als je nou laat op de avond daar je camper of auto parkeert en daar vervolgens gaat slapen?! Ben je wel lekker op tijd op het strand én je hebt een parkeerplek.

Weer heb je pech, want dat mag niet. In de APV staat dat het verboden is om, tussen zonsondergang en –opgang, in je auto langs de weg te slapen. Datzelfde geldt voor een woonwagen, tent caravan of camper. Oja, en kamperen in bijvoorbeeld het Haagse Bos mag ook niet.

Lees ook:

Naar het strand op Scheveningen zonder in de file te staan? Dat doe je zo:

Er komen weer prachtige dagen aan, sommigen hebben het zelfs al over een hittegolf. We zijn niet de ...
Foto ANP

Dit betekenen die gekleurde vlaggen op het strand van Kijkduin en Scheveningen

We hopen dat het deze zomer nog wel even strandweer wordt. En om goed voorbereid te zijn hebben wij ...

adv.