MAG DAT: Een camper of caravan voor je deur parkeren?

Door Joyce Hoogland 12 juli 2018

Stel, je gaat dit jaar tijdens de zomervakantie lekker met de camper of caravan naar Italië. Dan is het natuurlijk handig als je ‘m in alle rust in kunt laden voordat je vertrekt. Mag je hem dan zomaar voor je deur zetten? (psst. Op de laatste pagina van dit handige lijstje hebben wij een aangename verrassing voor je. Het heeft te maken met het kopen van een bakkie)

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

APV

We kunnen heel snel en duidelijk zijn met het antwoord: Ja, je mag een camper of caravan voor je deur zetten, maar niet langer dan drie dagen. In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Den Haag staat dat kampeermiddelen zoals caravans, campers en vouwwagens binnen de bebouwde kom maximaal drie aaneengesloten dagen op de weg mogen staan. Hou je je hier niet aan, dan krijg je eerst een waarschuwing van de gemeente, in de vorm van een sticker. Ook stuurt de gemeente je een brief, mits je aanhanger een kenteken heeft. Haal je ‘m niet weg? Dan kun je een boete krijgen of je sleurhut kan worden weggesleept.

Lees verder onder het gifje…

Wanneer je jouw caravan of bakkie moet weghalen, moet je dat ook écht doen. Je mag ‘m dan niet gewoon een paar plekjes verzetten. Je moet hem  op een privéterrein plaatsen, wegbrengen naar de stalling, of er natuurlijk lekker mee op vakantie gaan. Wij zouden het laatste doen!

Weg caravan?

Is je caravan of bakkie verdwenen en heb je geen brief van de gemeente gekregen? Raak dan niet gelijk in paniek maar kijk eerst over op overheid.nl.  Is er niks bekend? Neem dan maar contact op met de politie.

Lees verder onder de foto…

Camper in Den Haag

Sleurhut terugkrijgen?

Mocht je caravan door de gemeente weg zijn gehaald, hoe krijg je je vakantiemobiel dan weer terug? De gemeente slaat een aanhangwagen, camper of caravan maximaal 13 weken op, daarna wordt het vernietigd. Om je bakkie terug te krijgen kun je bellen naar 14070. Bij het ophalen moet je wel alle kosten die de gemeente heeft gemaakt voor het verwijderen van je aanhanger betalen.

Toch langer parkeren?

Ben je toch wat langer bezig met het inruimen van al je schoenen? Dan is er toch nog een oplossing. De gemeente heeft bepaalde wegen en/of gedeelten van wegen aangewezen waar je maar liefst 1 maand lang jouw aanhangwagen mag parkeren. Lees meer hierover in het aanwijzingsbesluit (RISnummer 267207).

Betaald parkeren

Deze drie dagen-regel geldt in alle wijken, dus ook in wijken waar je betaalt om te parkeren of een vergunning moet hebben. Voor een aanhangwagen of caravan hoef je geen parkeergeld te betalen. Voor een camper moet je wel betalen want dat is een motorvoertuig.

Caravan voor de deur in Den Haag

 

Jacobse & Van Es kopen een bakkie

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Gemeente

adv.