Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je peuk op straat gooien in Den Haag? Zo hoog is de boete!

Door Allan Vos 17 mei 2019

Misschien heb je je er wel eens schuldig aan gemaakt: tijdens het uitgaan loop je van kroeg naar kroeg en je rookt ondertussen een sigaret. Daarna gooi je hem, zonder erbij na te denken, gewoon op straat. Stom! Als je gepakt wordt, kan het je namelijk heel duur komen te staan. 

Naast het feit dat een sigaret op de grond gooien slecht is voor het milieu, kan je het ook in je portemonnee flink voelen. Het kan je avondje uit of gezellig middagje stad goed verpesten! Voor het dumpen van je peuk kan je namelijk een boete krijgen van €140,-. Zónder administratiekosten van €9,-. Dat zijn gewoon 22 pakjes sigaretten, vijftig biertjes of 28 Turkse pizza’s met döner. Zeker dus iets om in gedachten te houden volgende keer dat je op straat een sigaret rookt.

Overig straatafval

Maar niet alleen voor je sigaret kun je een boete krijgen. Ook voor overig straatafval, zoals kauwgum of bonnetjes, kan je dezelfde boete krijgen. Niet leuk! Mocht je dus niet onder de indruk raken van de ecologische argumenten, zijn de economische redenen misschien wél overtuigend genoeg. Volgende keer toch maar op zoek naar een asbak of prullenbak?

Lees ook:

Getverderrie! Het strand ligt vol met peuken

Als enthousiaste niet-rokers zijn wij de aangewezen personen om dit berichtje te schrijven. Afgelope...

Irma, Jolanda en Charissa kregen 4 prikjes en stopten voorgoed met roken

Het kost ontzettend veel geld, je gaat er van stinken en je gezondheid gaat ervan naar de knoppen. W...

5 x gaybars in Den Haag: van dansen op de bar tot meezingen met Hollandse hits

Gaybars zijn er niet alleen voor de gays, maar ook voor de gay-aanhang. Maar de ene gaybar is de and...

Meer over

Gemeente

adv.