Iets verloren of gevonden in Den Haag? Dit moet je doen

Door Alice van der Laan 23 januari 2019

Stél, je vindt een tas, portemonnee, telefoon, jas, sleutels of belangrijke papieren. Wat moet je er dan mee? Kun je het weggooien? Of moet je de politie bellen? 

Wij vonden de tas (zoals te zien op de foto) vanmiddag op de Gravenstraat en waren even verbaasd. Er zat niks meer in, behalve een boodschappenlijstje (in het Engels) en Iphone oortjes. Tijd om de rechtmatige eigenaar te zoeken. Maar hoe?

Burgerlijk wetboek

In het burgerlijk wetboek staat dat van alles wat op straat gevonden wordt gelijk aangifte gedaan moet worden bij de gemeente. Het is je wettelijke plicht zelfs.

Verloren of gevonden

In Den Haag gebruiken we daarvoor de website verlorenofgevonden.nl Hier kun je alle gevonden items: van fietsen tot oorwarmers en trouwringen gemakkelijk aanmelden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het gevonden voorwerp thuis te bewaren of bij het depot van de gemeente af te geven. Je gaat dus niet naar de politie hiervoor, tenzij je een zak wiet vindt 😉

Wie is de eigenaar

We hebben de tas aangemeld bij de gemeente maar hé, wij hebben natuurlijk ook onze eigen website en wie weet gaat dat wel veel sneller! We willen natuurlijk dat de tas zo snel mogelijk bij z’n baasje terugkomt. Vooral omdat alles er in zat, behalve waardevolle spullen, hopen we niet dat de rechtmatige eigenaar iets vervelends is overkomen.

Dus: spread the word! Ken jij iemand die recentelijk deze tas is verloren? Stuur dan een mailtje naar [email protected] !

 

Meer over

Gemeente

adv.