Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eendjes voeren? Hier in Den Haag krijg je een dikke boete

Door Joyce Hoogland 23 juni 2019

In Den Haag hebben we een flink rattenprobleem, vooral in de wijken Moerwijk en Mariahoeve lopen veel van die vieze beesten rond. Bewoners zien tandafdrukken in hun tuinhekken en er liggen keutels op straat. De gemeente neemt nu de volgde stap in de bestrijding.

In een eerder artikel vertelde rattenbestrijder Rob al dat de overlast het gevolg van menselijk gedrag is. “Stukjes brood, pizzakorsten die op straat worden gegooid, dat trekt de dieren aan. Dat komt vaak voor door luiheid, gewoonte en soms ook uit religieuze motieven.”

De gemeente kwam toen met het plan om broodbakken te plaatsen.

Boeten

Gemeente gaat nu nog een stapje verder in de strijd tegen de ratten. Per 1 juli 2019 worden er hoge boetes uitgedeeld aan inwoners van Moerwijk Oost en Mariahoeve, die beesten op straat voeren, meldt het AD. Een boete voor het voeren van bijvoorbeeld eendjes ligt tussen de € 95,- en € 140,-.

Verder komen er speciale bakken om eten in weg te gooien en er worden meer waarschuwingsborden opgehangen met de tekst: ‘voer geen vogels, dump geen brood’.

Dieren voeren op straat is trouwens niet alleen in die wijken verboden, maar in heel Den Haag. In de Algemene Plaatselijke verordening staat namelijk dat het verboden is afval op de grond te werpen op openbare plekken.

Lees ook:

Getsie een rat! Den Haag gaat de strijdt aan met deze vieze beesten

Aaa, een rat! Wij hebben er ook wel eens één gezien. Zo’n dikke met een lange staart. Als je in wijk...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.