Da’s een makkie! Draag een voorzitter aan en krijg €50,-

Aangeboden door Stembureauleden Den Haag 11 maart 2018

De provinciale staten- en waterschapsverkiezingen staan weer voor de deur! Hartstikke leuk, maar dat stemmen wordt wel lastig als er geen stembureauleden aanwezig zijn in het stemlokaal. De gemeente Den Haag is nog op zoek naar (reserve) voorzitters en (reserve) plaatsvervangend voorzitters en heeft daarom de actie ‘draag een voorzitter aan’ in het leven geroepen.

Draag een voorzitter aan!

Ben je zelf aangemeld als stembureaulid op 20 maart 2019 of als teller op 21 maart 2019? En ken je iemand in jouw omgeving die mee wilt helpen als (reserve) (plaatsvervangend) voorzitter? Vraag dan aan diegene of hij of zij bij hun aanmelding je naam, 06-nummer en e-mailadres doorgeven. Je ontvangt dan 50 euro extra op je vergoeding!

Wat doet een (plaatsvervangend) voorzitter?

Er zijn twee shifts: van 06.00 tot 15.30 en van 15.30 tot het einde van de werkzaamheden.

Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken op het stembureau. Je geeft leiding aan de andere leden van het stembureau, treedt op als dat nodig is om de rust en orde te handhaven en scant de stempassen met behulp van een iPad. In de ochtend controleer je de opbouw van het stembureau. Zijn alle stembureauleden aanwezig? Vanaf 07.30 komen de eerste kiezers binnen. De voorzitter van de middag shift coördineert het tellen van de stemmen.  

De plaatsvervangend voorzitter ondersteunt de voorzitter bij zijn of haar taken. Hij/zij controleert de stempas en het identiteitsbewijs van de kiezer. Ook is hij of zij eindverantwoordelijke bij afwezigheid van de voorzitter en bedient de iPad.

Voor wie?

Iedereen kan zich aanmelden als (plaatsvervangend) voorzitter: jong, oud, laag- of hoogopgeleid. De gemeente is op zoek naar personen die goed leiding kunnen geven, stressbestendig zijn en goed kunnen communiceren. Je bent immers wel verantwoordelijk voor een goed verloop op het stembureau. Benieuwd of het wat voor jou is? Doe de QuickScan. 

Wat schuift ‘t?

Natuurlijk houd je er iets leuks aan over. Een voorzitter verdient €165,- per shift en een plaatsvervangend voorzitter ontvangt  €145,- per shift. Als je iemand voordraagt als (plaatsvervangend) voorzitter krijg je €50,- bovenop je vergoeding.

Dus, waar wacht je nog op? Klik hier voor de quickscan of klik hier voor meer informatie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stembureauleden Den Haag. Meer over Stembureauleden Den Haag ontdekken?

Stembureauleden Den Haag gemeentediensten

Bekijk meer:gemeentediensten

adv.