Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit verdient de burgemeester van Den Haag

Door Allan Vos 1 oktober 2019

Aan het eind van het salaris houden wij altijd een stukje maand over. Wij vroegen ons toen af: zou de burgemeester dit ook hebben en wat verdient een burgemeester in Den Haag eigenlijk? En een gemeenteraadslid en wethouders? Best leuk om te weten, zeker als je nog op zoek bent naar een nieuwe baan 😉

Een gemeenteraadslid krijgt een vergoeding voor zijn of haar werk. Deze vergoeding is afhankelijk van het aantal inwoners van de stad. De gemeente Den Haag heeft zo’n 538.000 inwoners. Daarom vallen wij in de hoogste categorie.

Vergoeding

De vergoeding die hierbij hoort en die onze gemeenteraadsleden dus krijgen is: €2.427,48 bruto. Een leuk extra zakcentje, want gemeenteraadslid zijn is niet altijd een fulltime functie. De meeste gemeenteraadsleden hebben ernaast nog een baan. Ter vergelijking: Raadsleden in de kleinste gemeenten verdienen € 990,55 euro per maand. Dat is een fooi vergeleken met een stad als Den Haag, maar goed, hier gebeurt dan ook een stuk meer dan op bijvoorbeeld Vlieland.

En de burgemeester dan?

De vergoeding van een gemeenteraadslid is best aardig, maar wel een behoorlijk verschil met de burgemeester en de wethouders. Onze burgemeester, Pauline Krikke, krijgt € 12.006,24 bruto per maand. Vanaf januari 2020 gaat dit zelfs een stuk omhoog naar € 12.246,36 per maand. Een wethouder in onze mooie stad verdient € 10.459,56 bruto per maand. Daarbovenop krijgen ze aan het einde van het jaar ook nog een dertiende maand.

Lees ook:

FF wachten! Bij deze nieuwe Haagse pizzeria krijg je gratis pizza

Wie is er nou niet gek op pizza? Het grootste deel van Den Haag in elk geval wel, vandaar ook dat ve...

Den Haag uitgelicht: De leukste hotspots van winkelcentrum Leyenburg

Middenin de wijk Leyenburg ligt het Monnickendamplein. Het ruime plein is gemakkelijk te herkennen d...

Er is hier een mysterieuze moord gepleegd

Je bent er vast vaak, onbewust, overheen gelopen. Op De Plaats ligt naast het beeld van Johan de Wit...

Wat kies jij: Een oud en nieuw met of zonder vreugdevuur?

Den Haag en vooral Scheveningen houdt haar adem in. Het blijft namelijk opvallend stil vanuit het st...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.