Dit betaal je als je wil trouwen in Den Haag

Door Allan Vos 13 april 2019

Trouwen in Den Haag? Ja, dat wil je! Naast de mooiste jurk, de ringen en een prachtige taart, kan het officiële gedeelte in het stadhuis natuurlijk niet ontbreken. Maar wat kost dat eigenlijk, trouwen in onze stad?

De kosten voor een huwelijksvoltrekking zijn per gemeente anders. En dan zit er ook nog verschil in wat je betaalt als je doordeweeks trouwt of in het weekend. In Zuid Holland ben je voor een doordeweekse ceremonie gemiddeld €399,71 kwijt.

Prijzen

De goedkoopste plek in onze regio om te trouwen is Gouda, daar ben je voor €257,60 al getrouwd. Maar trouw je op een zondag in het stadhuis van Delft kost een ceremonie maar liefst € 2.041,65. Toe maar! In Den Haag zitten we daar tussenin. Van maandag tot en met donderdag ben je namelijk €470,05,- kwijt voor een trouwerij.

Locatie

De kosten voor geregistreerd partnerschap of om te trouwen hangen in Den Haag van twee dingen af. De locatie en het tijdstip. Aangezien het oude stadhuis aan de Groenmarkt heel romantisch en populair is, is deze trouwlocatie het duurst. Hier betaal je van maandag tot en met donderdag van 9:00 uur tot 18:00 €652,45. Wil je later trouwen dan 18:00 uur, dan komt er €141,25 bij.  Trouw je op de locatie Centrum of Escamp dan betaal je maar €470,05. Hier kun je niet in de avonduren trouwen.

Trouwen op vrijdag

Hoe verder in de week, hoe duurder het trouwen is. Op vrijdag kost een plechtigheid bij Escamp of het Centrum €572,05 en aan de Groenmarkt ben je €652,45 kwijt. Wil je later trouwen aan de Groenmarkt dan 18:00 uur, dan komt er €141,25 bij.

Trouwen op zaterdag

Trouw je in het weekend, dan ben je een stuk duurder uit. Gemiddeld kost een bruiloft op zaterdag anderhalf keer zoveel dan doordeweeks. In Den Haag betaal je op deze dag €1283,55. Wil je later trouwen dan 18:00 uur, dan komt er €141,25 bij.

De kosten op zondag

In maar 31,9 procent van alle gemeenten in Nederland is het mogelijk om op zondag te trouwen. Den Haag is er daar eentje van. Is het jouw droom op zondag te trouwen, dan moet je wel diep in de buidel tasten. In Den Haag betaal je daarvoor een slordige €1473,55. Wil je later trouwen dan 18:00 uur, dan komt er €141,25 bij.

Gratis trouwen

Trouwen kost al met al een hoop geld. Gelukkig heeft Den Haag ook de mogelijkheid een eenvoudige ceremonie of zelfs gratis trouwerij aan te bieden. Voor beide mogelijkheden zijn er wel flinke wachttijden. Eenvoudig trouwen kost in 2019 € 143,55. Je kunt hiervoor alleen terecht op trouwlocatie Centrum (dus in het stadhuis).

Wil je nog meer informatie over trouwen in Den Haag? Op de website van Gemeente Den Haag vind je alle bedragen en informatie op een rijtje.

Lees ook:

Met Juul geen saaie bruiloft: ‘Je wilt geen humorloze 60-plusser als trouwambtenaar’

Haagse ondernemer Julien Bruins (28) oftewel Juul, vindt dat de ceremonies veel humoristischer en l...

Deze beroemde ijscoman staat even ergens anders

Gezellig winkelen aan het Noordeinde en een ijsje halen voor het paleis. Maar hé, waar is de ijscoma...

Single van de week Joey vindt daten maar niks: ‘Eigenlijk zou je gelijk seks moeten hebben’

Elke week interviewen wij de leukste singles uit Den Haag met deze week de 29-jarige Joey. De market...

Meer over

Doen Gemeente

adv.