Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De stroming van de zee is levensgevaarlijk, maar we hebben een tip om tóch veilig te zwemmen

Door Allan Vos 20 juli 2020

In de zomerperiode hebben we als Hagenaars het geluk dicht bij het strand en de zee te wonen. Veel mensen weten dan ook dat de zee prachtig, heerlijk maar ook erg verraderlijk is. Daarom is het flink oppassen als je gaat zwemmen in de Noordzee. Vandaar dat we je een paar tips willen meegeven voor een veilig bezoek aan zee.

De belangrijkste tip voor veilig zwemmen is natuurlijk dat je uberhaubt kúnt zwemmen als je in zee gaat. Kun je dit niet, geen probleem, maar probeer het dan ook niet. Hou het lekker bij pootjebaden en ga niet verder dan je middel in zee. Liever nog tot aan je knieën.

Als je wel kunt zwemmen is het belangrijk dat je nooit zo diep het water ingaat dat je voeten de bodem niet meer kunnen raken. De onderwater stroming kan erg link zijn en deze stroming kan je verder onder water trekken.

Stroming

Ook is de foto bij dit artikel een goede tip: doe dit niet! Ga niet op een luchtbed of iets wat daar op lijkt de zee op. Voor je het weet drijf je af (mede door de wind) en kom je door de sterke stroming niet meer terug op het strand. Want juist die stroming is gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat je nooit alleen het water in gaat. Op die manier kan er altijd een van de twee alarm slaan als het misgaat.

Tekst gaat verder na de afbeelding.

Beeld: AD / Hans van Kralingen

Ben je toch te ver in zee gegaan en er staat stroming, probeer er dan niet tegenin te zwemmen, maar laat je meevoeren tot de stroming minder is. Je kunt vervolgens via zandbanken (boven het water te herkennen omdat de golven daar schuimkoppen hebben) teruglopen. Zwemmen kan bij mindere stroming ook. In plaats van rechtdoor te zwemmen, kun je dan het beste diagonaal richting het strand zwemmen.

Lees ook:

Hoera! De strandtenten mogen ook na de zomer blijven staan (maar mogen niet open)

Goed nieuws voor iedereen die gek is op de Haagse strandtenten en het beste met ze voor heeft. De st...

7 x Haagse koopwoningen van 100 m2 of ruimer die onder €300.000,- kosten

Veel Hagenaars zijn het wel gewend om klein te wonen. In de stad woon je immers fijn, maar ja het is...

Heel veel schattige kittens in het Haags dierenasiel

De kittengeboortegolf is in volle gang. Bij het Haags Dierencentrum zitten op dit moment 55 kleine k...

adv.