Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daarom zijn meerdere gebouwen in Den Haag straks blauw

Door Carin van der Meij 20 oktober 2020

Je kijkt zaterdag misschien wel vreemd op bij het zien van blauwe gebouwen. De Pier op Scheveningen, het stadhuis en het Vredespaleis, de Hofvijver, de Grote Marktstraat en het Anna van Buerenplein worden zaterdag 24 oktober blauw verlicht. Ook in andere steden zijn gebouwen, standbeelden en pleinen blauw gekleurd. Waarom? Voor de Verenigde Naties.  

In heel het land wordt deze week stilgestaan bij 75 jaar Verenigde Naties. In 1945 is deze internationale organisatie opgericht, waar meer dan 193 landen lid van zijn. Die landen overleggen samen, onderhandelen en zoeken oplossingen om er samen voor te zorgen dat er onder andere minder conflicten zijn in de wereld en de mensenrechten niet geschonden worden.

Plekken door heel Nederland

Een onderdeel van het programma is het verlichten van Nederlandse plekken in de kleur van de VN. In de ene gemeente is een historisch gebouw blauw verlicht, bij een andere gemeente een standbeeld, maar het kunnen ook straten, pleinen, fonteinen en (kerk)torens zijn. In Den Haag kleuren zaterdag 24 oktober de Scheveningse Pier, het stadhuis en het Vredespaleis de Hofvijver, de Grote Marktstraat en het Anna van Buerenplein blauw, de verlichting aan zodra het schemert. Bekijk hier welke gemeenten nog meer meedoen.

Lees ook:

Mysterie: Het spook van het Vredespaleis

Het is alweer oktober en dat is bij ons spookmaand. Omdat we eind van deze maand Halloween vieren, v...

Fotoserie: Prinses Beatrix bezoekt het Vredespaleis

Hier in Den Haag is het deze week nog zomervakantie, maar veel mensen zijn al aan het werk. Wij zitt...

Mysterie: Daarom zijn de palen onder De Pier gekleurd

Vrolijk hè, die gekleurde palen onder De Pier! Er zijn daar al heel veel Facebook-profielfoto's en I...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.