Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo worden de échte pepernoten gemaakt (en deze hebben goud gewonnen!)

Aangeboden door Meesterbakker Roodenrijs 10 november 2020

Ze zijn zacht in plaats van knapperig, worden gemaakt van roggemeel en zijn gezoet met honing en gekruid met anijs. Juist ja, pepernoten! Op de redactie van indebuurt een absolute favoriet. Toen we hoorden dat de pepernoten van Meesterbakker Roodenrijs zijn bekroond met goud dit jaar, sloegen we meteen een lading in.

Geloof het of niet, in de weken voor Sinterklaas hoor je nog vaak de vraag: wat is het verschil tussen pepernoten en kruidnoten? Nou, pepernoten lijken in de verste verte niet op kruidnoten. Pepernoten zijn verschillend van vorm en lijken qua structuur nog het meest op taai taai. En niet met peper zoals de naam doet vermoeden.

De Haagse Meesterbakker Roodenrijs weet wel raad met deze rakkers: dit jaar zijn hun pepernoten door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) bekroond met goud. En dat is een hele prestatie, want de laat bij het NBC ligt érrug hoog.

Familierecept

Hoe de bakkers van Meesterbakkers dat voor elkaar hebben gekregen? Gewoon, door ze te bakken zoals ze dat altijd doen. Volgens het authentieke familierecept dat is doorgegeven van vader op zoon (altijd goed natuurlijk). In de video hieronder zie je hoe ze dat doen.

Tekst gaat verder onder de video

Trots

Die pepernoten hebben ze aangeboden aan de keurmeesters van het NBC waar ze op punten als smaak, malsheid en structuur werden onderzocht. De conclusie van de kenners: lekkerder kunnen ze bijna niet smaken.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs
Foto: Meesterbakker Roodenrijs

Een kroon op het werk van de banketbakkers van Meesterbakker Roodenrijs. Enne.. een héle goede reden om je schoen te zetten dit jaar :).

Je kunt de bekroonde pepernoten bestellen op de website of kopen in de winkel. Klik hier voor jouw dichtstbijzijnde vestiging


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Meesterbakker Roodenrijs. Meer over Meesterbakker Roodenrijs ontdekken?

Meesterbakker Roodenrijs bakkers

Bekijk meer:bakkers

adv.