Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow, dineren op 50 meter hoogte!

Door Joyce Hoogland 25 juli 2017

Vrijdag 18 augustus kun je bij Kasteel de Wittenburg in Wassenaar in de lucht genieten van een chique diner. Dinner in the sky is al in veel landen een grote hit en nu komt het fenomeen dus ook naar Nederland. 

Tijdens dit bijzondere diner wordt een glazen cabine, met plek voor 22 gasten en een grote eettafel, de lucht ingetild. Vervolgens verzorgt chef-kok Marc Smeets op een hoogte van 50 meter de gerechten.

Wat als je naar de wc moet?

Je moet geen hoogtevrees hebben want je bungelt dus op een flinke hoogte, maar je zit natuurlijk wel goed vast. Alleen het servies niet. Dus als je een glas laat vallen ben je die kwijt. “Dan krijg je natuurlijk gewoon een nieuw glas. En je hoeft niet bang te zijn dat iemand het op zijn hoofd krijgt. Want op de grond is een stuk terrein afgezet. Daar kan dus niemand komen,” aldus initiatiefnemer Ron Schouten van het bedrijf Belafonte Event Group.  Wat wij ons ook gelijk afvroegen ‘wat als je naar de wc moet?’ “Je kunt boven in de lucht niet naar de wc. Maar vooraf zijn er genoeg gelegenheden om naar de wc te gaan. En het diner duurt iets meer dan een uur, dus dat is vol te houden. Mocht er echt hoge nood zijn dan kan de tafel zo weer naar beneden.”

Reserveren

Vrijdag 18 augustus gaat de dinertafel vier keer de lucht in: om 13.45 uur voor een lunch, om 15.30 uur voor een high tea en om 17.30 en 19.15 uur voor diners. Een diner of lunch van een uur kost 250 euro per stoel. Voor die prijs wordt je ontvangen met een glaasje champagne en krijg je een viergangendiner van chef-kok Marc Smeets. Op het menu staat onder andere gerookte zalm kaviaar en zeebaars. Ook bij de prijs het bijbehorende wijnarrangement en een afterdrankje. Verder is het mogelijk een high wine van een half uur te boeken. Daarvan zijn de kostent 125 euro per stoel. Reserveren kan hier.

Meer over

Eten & drinken

adv.