Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winterse recepten: de kruidnoten zonder zuivel, gluten en suiker van Jessica

Door Allan Vos 30 oktober 2020

Nu het langzaam maar zeker eerder donker wordt, heb je er gewoon zin in: lekkere dingen bakken in de keuken. Niets fijner dan zelfgebakken speculaas, pepernoten of tulbanden toch? Daarom wekelijks een smakelijk (makkelijk) recept van een Hagenaar die zijn of haar favoriete gerecht of baksel met je deelt.

Jessica Mendels uit Den Haag heeft het er maar druk mee; ze presenteert, heeft een eigen bedrijf met suikervrije saus, schrijft zo af en toe een boek én verzamelt heerlijke recepten op haar website Jessicaonline.nl. Het bijzondere is dat deze recepten allemaal geen korreltje suiker bevatten. Wel zo gezond!

Kruidnoten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suiker

Jessica deelt haar favoriete recept voor gezonde én lekkere kruidnoten. En wees eerlijk; die eten we het liefst het hele jaar door.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Jessica Mendels

Voor het maken van deze kruidnoten heb je dit nodig:
-200 gram amandelmeel
-75 gram palmsuiker
-50 gram kokosolie
-1 ei
-volle theelepel koekkruiden
-mespunt bakpoeder
-snufje zout

20 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 160 graden

Ook vast klaarleggen: keukenweegschaal, bakpapier en bakplaat.

Het recept:

‘Ik hou van lekker makkelijk, daarom zet ik de beslagkom van mijn mixer op de weegschaal en mik alles erin. Het is een ‘monkey proof’ recept, het hoeft niet op de gram nauwkeurig en dat is fijn als je kleine ‘hulphandjes’ hebt.

Als alles afgewogen is, zet ik mijn keukenmachine aan. Ik gebruik de deegvlinder, als je een handmixer hebt, gebruik je de deeghaken. Zodra het mengsel zich tot een bal vormt, is het klaar.

Zet het deeg 10 minuten in de koelkast zodat het weer wat steviger wordt. Om kruidnootjes te maken, draai je gewoon balletjes tussen je handen. Leg ze niet te dicht op elkaar op het bakpapier op de bakplaat. In de oven krijgen ze vanzelf een platte onderkant.

Als de kruidnootjes nog warm zijn, zijn ze een klein beetje zacht/in te duwen. Naar mate ze afkoelen worden ze knapperiger. Zijn ze niet een klein beetje zacht, maar echt zacht? Geef ze dan nog een paar minuutjes extra baktijd. Iedere oven is anders, dat moet je echt even testen.

Eet smakelijk!’

Oproep voor recepten

Heb jij nou ook een heerlijk winters recept (gezond of hartig) en wil je dat met ons delen? Stuur dan een beschrijving van het recept en een mooie foto (liefst van jouzelf en het gerecht) naar [email protected]. En wie weet maakt heel Den Haag straks jouw lekkernij.

Lees ook:

Binnenkijken in het Haagse Country-huis van Jessica Mendels

Jessica Mendels is er maar druk mee: de actrice en presentatrice uit Den Haag lanceerde vorig jaar h...

Winterse recepten: De speculaas-peer muffins met pecan crumble van Jeanette

Nu het langzaam maar zeker eerder donker wordt, heb je er gewoon zin in: lekkere dingen bakken in de...

adv.