Weer twee Haagse toprestaurants in de Lekker top 100

Door Martine Linnemeijer - Chambone 30 oktober 2017

Vandaag werd de nieuwe Ranglijst Lekker 2018 bekendgemaakt. Een lijst van de 100 beste restaurants van Nederland (volgens Lekker). En wat denk je? Er staan weer twee Haagse toppers tussen. In deze restaurants dworden (letterlijk) de sterren van de hemel gekookt.

In de Lekker 2018 top 100 is Calla’s helaas twee plekjes gezakt van 19 naar 21. Han Ting Cuisine is een plekje gestegen van 72 naar 71. Beide restaurants staan al een aantal jaar in de felbegeerde ranglijst.

Ranglijst Lekker 2018

Lekker is een gedrukte restaurantgids die jaarlijks uitgebracht wordt. Onder leiding van hoofdredacteur Annelies Pijper recenseert Lekker de beste 500 restaurants van ons land. Objectief en kritisch. De top-500 wordt ieder jaar weer samengesteld uit de gedetailleerde rapportages van 68 professionele rapporteurs. Deze rapporteurs blijven altijd anoniem: ze maken geen notities aan tafel, rekenen gewoon af en schrijven thuis een uitgebreid rapport.

De restaurants die bezocht worden, worden beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. Bijvoorbeeld: Opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

De complete Lekker 2018 top 100 vind je hier


Meer over Calla’s ontdekken?

Calla’s restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 22:00

Laan van Roos en Doorn 51a, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.