Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pak je koffers en vier vakantie in je eigen stad: Een dagje Italië in Den Haag

Door Joyce Hoogland 26 mei 2020

Had je voor deze zomer ook al een vakantie gepland naar de zon? Misschien wel naar het heerlijke Italië. Heel de dag bakken in de zon, olijven en pizza eten en wijntjes drinken. Dat zit er waarschijnlijk niet in. Máár in Den Haag kun je ook het vakantiegevoel ervaren. Met deze tips waan je je een dagje in Italië.

Pagina 5/5
⟵ swipe swipe ⟶

Espresso

espresso
espresso

De Italianen nemen koffie heel serieus, vooral espresso. Het is zelfs hun nationale drank. De sterke koffie is een goede kickstart, maar wij vinden de kleine kopjes wel onhandig. Den Haag heeft meerdere Italiaanse koffiezaken waaronder Caffe Almondo aan de Korte Poten.

Koffieregeltjes:
In Italië wordt espresso, caffè genoemd. Een grote bak koffie noemen zij daar Americano.

Italianen weten ook precies hoe zij hun koffie willen, sterk met suiker. Er is zelfs een gezegd over: ‘Il caffè deve essere nero come il diavolo, bollente come l’inferno e dolce come l‘amore.’ ‘De koffie moet zo zwart zijn als de duivel, zo heet als de hel en zo zoet als de liefde’.

Espresso drink je eigenlijk heel de dag door: in de ochtend, bij de lunch en na het diner. Een cappuccino drinken Italianen alleen in de ochtend, het liefst voor het ontbijt. En na de lunch kun je ook een latte macchiato nemen.

Lees ook:

Bij deze koffiezaken in Den Haag kun je, ook nu, een lekkere bak koffie halen

Een goede bak koffie doet wonderen voor een productieve dag. Althans, wel op de indebuurt redactie. ...

Scooter

Felyx Den Haag

Italianen verplaatsen zich, vooral in de grote steden, het liefst met een scooter. Zeker nu we het openbaar vervoer zo veel mogelijk moeten vermijden, is dat geen gek idee. Heb je zelf geen scooter? Dan pluk je zo een deelscooter van Felyx van de de straat. Je moet dan wel even de Felyx-app downloaden.

Voor zo’n elektrische scooter betaal je €0,30 per minuut, zonder andere kosten.

Siësta

Siesta

Tussen 13.00 en 16.00 uur is het siësta: tijd om het rustig aan te doen.

In Italië wordt er eerste uitgebreid geluncht. Dit is hun belangrijkste maaltijd van de dag. Bij Donato Delicatessen (open voor take away) of Italy aan de Piet Heinstraat (deur is dicht dus even aanbellen) kun je heerlijke Italiaanse producten halen voor in je picknickmand. Denk aan olijven, huisgemaakte pasta, gegrilde groenten, verse tiramisu en natuurlijk vino.

Na de lunch doen Italianen altijd even een dutje.

 IJs

Als wij aan Italië denken, denken we aan ijs! Heerlijk al die verschillende smaken! In Den Haag zijn genoeg plekken waar je echt Italiaans ijs kunt kopen. Deze winkels worden gerund door Italiaanse families. De bekendste Italiaanse ijssalons van Den Haag:
FlorenciaDe Lorenzo en Luciano.

Diner

Pizza
Pizza

In Italië wordt laat gegeten. Begrijpelijk na zo’n stevige lunch. We kunnen  nu nog even niet uiteten, maar je kunt bij veel Haagse restaurants wel eten bestellen. Wat dacht je van een heerlijke krokante Italiaanse pizza van La Lanterna? Aan de Grote Markt kun je bij de Bakplaats een Haagse pizza, op Italiaanse wijze bereid, bestellen.

Buon Appetito!

Lees ook:

Bij deze koffiezaken in Den Haag kun je, ook nu, een lekkere bak koffie halen

Een goede bak koffie doet wonderen voor een productieve dag. Althans, wel op de indebuurt redactie. ...

Delizioso! Hier in Den Haag bestel je écht Italiaanse pizza’s

Je hebt pizza en je hebt Pizza, als je begrijpt wat we bedoelen. De laatste is die ronde heerlijkhei...

Buiten genieten: 5 x zaken waar je een volle picknickmand kunt bestellen

De coronamaatregelen in Den Haag zijn ietsje versoepeld: in plaats van 'blijf zoveel mogelijk thuis'...
Pagina 5/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.