Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winterse recepten: De speculaas-peer muffins met pecan crumble van Jeanette

Door Allan Vos 23 oktober 2020

Nu het langzaam maar zeker eerder donker wordt, heb je er gewoon zin in: lekkere dingen bakken in de keuken. Niets fijner dan zelfgebakken speculaas, pepernoten of tulbanden toch? Daarom wekelijks een smakelijk (makkelijk) recept van een Hagenaar die zijn of haar favoriete gerecht of baksel met je deelt.

Jeanette Hendrikx gaat na haar deelname aan Heel Holland Bakt afgelopen jaar heel lekker op de boerderij en met haar eigen bedrijf Jeanet Banket. Ze bakt de lekkerste taarten, scones en komt bij je thuis langs met heerlijke high teas. Jeanette deelt een leuk herfstig recept met ons dat (volgens haar) helemaal niet moeilijk is om te maken. Wij gaan het vanavond meteen uitproberen. Jij ook?

Speculaas-peer muffins met pecan crumble (circa 12 stuks)

Foto: Jeanette Hendrikx

Ingrediënten muffins:
-122 gram lichtbruine basterdsuiker
-300 gram bloem
-1 theelepel speculaas-/koekkruiden
-1 theelepel bakpoeder
-1 theelepel baksoda
-2 eieren
-1 snufje zout
-120 ml zonnebloemolie
-250 ml volle melk
-2 middelgrote peren
Ingrediënten pecan crumble laagje:
-50 + 35 gram pecannoot
-50 gram bloem
-50 gram rietsuiker
-1 snufje zout
-50 gram gezouten roomboter, koud

Bereiding:

-Verwarm de oven voor op 150 graden
-Rooster 85 gram pecannoten 10-15 minuten en laat afkoelen
-Verhoog de temperatuur van de oven naar 200 graden
-Zet muffinvorm(en) klaar en doe er 12 papieren muffinvormpjes in
-Doe suiker, bloem, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, baksoda en zout in de kom en roer met een lepel even door elkaar
-In een andere kom doe je de melk, eieren en olie en klop met een garde goed door elkaar
-Voeg het natte mengsel bij het droge mengsel en spatel tot een geheel, roer nog even door met de garde, het is het niet erg als er nog een klein beetje klontjes achterblijven
-Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd ze in kleine blokjes
-Roer de perenblokjes kort door het beslag
-Verdeel het beslag over de 12 vormpjes, dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep
-Maal 50 gram van de afgekoelde pecannoten fijn en hak de overige 35 gram in kleine stukjes
-Doe pecan poeder, bloem, rietsuiker en zout in een kom en roer door elkaar
-Snijd de koude boter in blokjes en verdeel over de droge ingrediënten
-Wrijf door elkaar tot een kruimelig deeg
-Meng de gehakte pecannoten door het deeg
-Verdeel de crumble over de muffins in de vormen
-Bak de muffins in 20-22 minuten op 200 graden mooi goudbruin en gaar
-Haal ze uit de oven, laat afkoelen en dan heb je heerlijke herfstige muffins met een knapperige crumble, geniet ervan!

Oproep voor recepten

Heb jij nou ook een heerlijk winters recept (gezond of hartig) en wil je dat met ons delen? Stuur dan een beschrijving van het recept en een mooie foto (liefst van jouzelf en het gerecht) naar [email protected]. En wie weet maakt heel Den Haag straks jouw lekkernij.

Lees ook:

Winterse recepten: de kruidnoten zonder zuivel, gluten en suiker van Jessica

Nu het langzaam maar zeker eerder donker wordt, heb je er gewoon zin in: lekkere dingen bakken in de...

Bakken maar! Koningin Máxima deelt het recept van haar lievelingskoekjes

Wie jarig is trakteert, en dat deed koningin Máxima dan ook. Gisteren vierde ze haar 49ste verjaarda...

Roland is eigenaar van Wiener Konditorei en houdt zijn recepten strikt geheim

Roland Toorenburg (54) staat al jaren met veel plezier aan het roer van de Wiener Konditorei aan de ...

Dit is het recept van de Haagse Hopjestaart van Jeanette uit Heel Holland Bakt

De Haagse Jeanette doet het al vanaf het begin van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt erg goed...

adv.