Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insidertip: hier krijg je een high tea met zelfgemaakte scones en dikbelegde broodjes

Aangeboden door Canterbury Tales 29 september 2019

Soms heb je van die plekken die je het liefst voor jezelf houdt. Omdat je zo lekker kunt zitten op het terras bijvoorbeeld. Of omdat de eigenaresse nog de tijd heeft voor een gezellig praatje en goede prijzen rekent. Maar laat het nou net onze taak om ook dit soort plekken in Den Haag júist met jullie te delen. Daarom deze week een insidertip: de high tea van Canterbury Tales in de Kepplerstraat.

Denk je aan het Regentessekwartier, dan denk je misschien aan Café Emma of Café Franklin. Maar precies daartussenin, op twee minuutjes lopen van het Regentesseplein, vind je Canterbury Tales. Een écht Engels zaakje waar je de hele dag kunt ontbijten, lunchen en natuurlijk high teaën. En dan zoals ze het in Engeland doen. Alleen nog nóg lekkerder.

Huisgemaakt

Wil je elke maand komen high teaën? Reken er dan maar op dat elke high tea anders is. Eigenaresse Elise Vuijst staat elke ochtend verse taarten, cakes en scones te bakken en laat zich hierbij inspireren door.. tja.. wat zij lekker vindt. De hartige broodjes zijn hetzelfde als de lunchkaart en die varieert regelmatig. Voor een high tea betaal je € 26,50 per persoon. Dit is inclusief een heleboel zoet- en hartigheid (reken maar op een doggybag voor de thuisblijvers). Je moet wel even reserveren van te voren.

Zoete en hartige toren

Wij schuiven aan op een donderdagmiddag bij Canterbury Tales. Het is gezellig binnen, een paar kinderen spelen in de kinderhoek en het ruikt naar vers gebrande koffie. Wij krijgen een iets aangepast menu omdat redacteur Joyce zwanger is.

We starten met een jus d’orange en een kop thee. Daarna komen de torens met lekkernijen eraan. De zoete toren bestaat uit huisgemaakte scones, verse clotted cream en aardbeienjam, blondies met chocoladestukjes, een cake op yoghurtbasis, gezouten noten karamelkoek en triple chocolate cake (yum!)

De hartige toren zit vol (lekker dik belegde) hartige broodjes waaronder de Tosti Canterbury met kaas rode ui, tomaat, rucola en basilicummayonaise, broodjes romige Franse brie met walnoten en honing, broodjes huisgemaakte tonijnsalade met ei, broodjes gerijpte farmhouse cheddar (dit is oude kaas, geen Amerikaanse cheddar) met vijgenconfiture en veldsla en nog veel meer. Je begrijpt het, we waren wel even bezig dit op te krijgen (spoiler: missie mislukt).

Reserveren

Dus, wil je gaan high teaën in Den Haag? Ga dan een keer langs Elise van Canterbury Tales.  Vanaf 7 oktober  zijn ze zeven dagen per week open, ma-vrij 8:00-18:00 en weekend 9:00-18:00. Klik op de oranje button hieronder om gelijk te reserveren!


Meer over Canterbury Tales ontdekken?

Canterbury Tales lunch

Geopend09:00 - 18:00

Kepplerstraat 125, Den Haag

Bekijk meer:lunch

adv.