Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eten en drinken bij een in het bos verscholen boerderij: hier in Den Haag kan het

Aangeboden door Bistro Berg & Dal 6 januari 2020

Heb jij de mooiste locaties om een hapje of drankje te scoren in Den Haag al afgevinkt? Think again! Verscholen in de Bosjes van Pex wacht Bistro Berg & Dal om door jou te worden ontdekt. Eigenaar Jan van Munster: “Zelfs sommige mensen die hier in de wijk wonen, zijn verrast hoe mooi het hier is.” 

Bistro Berg & Dal ligt in de bosjes van Pex, een groene oase tussen Kijkduin en het centrum. Vanaf de weg zie je de bistro niet direct liggen. Misschien is dat wel de reden dat de fraaie locatie nog niet bij iedere Hagenaar bekend is. Zonde, zegt eigenaar Jan van Munster, sinds 2006 eigenaar van het tennispark en het bistro. “Dit is juist een plek om te ontdekken.”

Bistro Berg & Dal - Voorkant
Bistro Berg & Dal ligt midden in het groen van de Bosjes van Pex. (Beeld: Bistro Berg & Dal)

Rust en ruimte

Als we het 7,5 hectare grote terrein betreden, doemt tussen het groen plotseling een witte gevel op. Het blijkt het voorhuis te zijn van een karaktervolle boerderij, waarin de bistro gevestigd is. “De boerderij is ongeveer 730 jaar oud”, vertelt Jan. “In de loop der tijd zijn veel dingen gemoderniseerd en opgefrist, maar het oorspronkelijke karakter is goed behouden gebleven”. Nog een leuk weetje: de boerderij is onlangs benoemd tot gemeentelijk monument.

Betaalbaar, goed eten

Je kunt bij Bistro Berg & Dal terecht voor lunch, diner, snacks en borrels. Het menu is gevarieerd en goed betaalbaar. “Vooral het driegangenmenu is populair”, vertelt Jan. “Daarnaast hebben we elke dag van de week wel iets bijzonders. Op maandag 20% korting op het driegangenmenu bijvoorbeeld.”

Ook heel tof: veel groenten komen uit een eigen groentekas en moestuin. “Het is helaas niet mogelijk om alle ingrediënten voor 100% zelf te kweken, maar het is wel een leuke uitdaging om zoveel mogelijk zelf te kweken”, vertelt Jan. “We hebben zelfs eigen druiven!”

Bistro Berg & Dal - Moestuin en kas
De koks van Berg & Dal halen hun ingrediënten deels uit de moestuin en kas. (Beeld: Bistro Berg & Dal)

Kunst

Terwijl Jan een rondleiding geeft, valt de grote collectie kunst op. Jan is kunstliefhebber en beheert kunstgalerij Smelik&Stokking Galleries. De vele kunstwerken, zowel binnen als buiten, nodigen uit tot een korte rondwandeling door de bistro en over het terrein. Veel werk is van Nederlandse kunstenaars, maar er zit zelfs werk van een kunstenaar uit Cuba bij, hoogstpersoonlijk door Jan naar Nederland gehaald. Kun je je ogen maar niet van een bepaald werk afhouden? Neem het dan mee naar huis: alle kunstwerken zijn te koop.

Bistro Berg & Dal - Binnen, kunst
Alle kunst die je ziet is te koop. (Beeld: Bistro Berg & Dal)

Heel het jaar sfeervol

Bistro Berg & Dal ligt op het gelijknamige tennispark, maar niet alleen voor tennissers is het er goed toeven. “In de zomer komen hier veel mensen vanaf het strand lopen, om hier na te genieten van een lekkere stranddag. Dat kan natuurlijk ook na een lange winterwandeling. En als het zonnetje ook maar een beetje schijnt, kun je heerlijk in de serre zitten. Al hebben we daar ook verwarming. Het is hier het hele jaar sfeervol.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bistro Berg & Dal. Meer over Bistro Berg & Dal ontdekken?

Bistro Berg & Dal restaurants en horeca

Gesloten09:00 - 23:00

Daal en Bergselaan 11, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.