Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen uiteten en zaten tussen allerlei oud-gevangenen

Door Joram Niese 30 oktober 2019

Als jij ook zo’n megafan bent van Orange is the new Black dan is dit dé spot voor jou. Rebelz op de Binckhorst wordt namelijk gerund door (ex-)gedetineerde vrouwen!  Mocht je nog vooroordelen over gevangenen hebben, dan zijn die na een bezoekje aan dit restaurant waarschijnlijk verdwenen.

Wij werden uitgenodigd om te komen eten bij restaurant Rebelz. Hier krijgen dames die vast hebben gezeten een leer-werktraject aangeboden om kok of gastvrouw te worden, daarna kunnen ze eventueel in dit restaurant werken.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Alles proberen

We beginnen de avond met een heerlijke fles Pinot Grigio van €24,50 (€4,75 per glas). De drankjes bij Rebelz zijn normaal geprijsd, maar waar dit restaurant in uitblinkt zijn de lage prijzen voor het eten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: indebuurt Den Haag

Terwijl we het wijntje rustig wegnippen legt de gastvrouw ons uit: “Het idee is dat je zoveel mogelijk van de kaart kunt proeven. De porties zijn precies te verdelen tussen twee personen en je kunt de menukaart gewoon terugvragen mocht je na één hoofdgerecht nog niet genoeg hebben.”

Als eerste gerecht nemen we de spareribs van €11,50. Het heerlijke malse vlees van de spareribs valt zo van het bot af en de marinade is lekker zoet. Maar niet getreurd als je van pittig houdt, er liggen een hoop jalapeños tussen de groenten op je bord.

Ook nemen we de ribeye van €12,50. Dit vlees is eveneens erg mals en is zelfs zónder steakmes te snijden. Als sidegerecht hebben we gekozen voor frietjes met truffelmayonaise, deze kosten €3,50. Al met al een erg lekkere combi!

Spareribs
Ribeye steak
Friet met truffelmayo

Nadat de spareribs en steak langzaam afzakken is het tijd voor iets totaal anders. We gaan voor de No Meat Burger (vegetarisch) van €11,75 en de gemarineerde zeebaars die €10,25 kost. De marinade op de zeebaars is erg pittig, maar daar hebben we ons drankje voor ;).

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Zeebaars
No meat linzenburger
Cassavefriet met Sirachamayonaise

De vegaburger was een grote verrassing en de gastvrouw vertelt ons dat het voor vegetariërs vaak niet het juiste gerecht is, omdat het te veel aan vlees doet denken. En dat klopt, zelf miste wij de bite van een stuk vlees maar de smaak van de linzen (waar de burger van gemaakt is) was bijna hetzelfde. Als side hadden we deze cassavefriet met sirachamayonaise voor €3,95.

Om de avond af te sluiten namen we een lekker toetje. We kozen voor de brownie met ijs van €7,25 en een Irish coffee van €7,50 met slagroom.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Brownie
Irish Coffee met slagroom

De brownie was erg vol van smaak en alle andere onderdelen van dit dessert pasten qua smaak goed bij elkaar, je geniet hier het meest van als je alles combineert wanneer je een hap neemt. Op de Irish coffee zit een flinke top slagroom met koffievlokjes erop, dit zorgt een goede combi tussen het bittere van de koffie en whisky en het zoete van de slagroom.

Heerlijk om na het eten nog even te praten met de serveerster, die open vertelt over hoe zij tijdelijk vastgezeten heeft vanwege een vechtscheiding en hoe die ervaring haar leven heeft veranderd.

Ze vertelt hoe sommige andere dames nog steeds vastzitten en voor verlof mogen helpen in het restaurant. Zij is ook erg blij dat (ex-)gevangenen deze enorme kans krijgen en goed terug kunnen komen in de maatschappij.

Muurversiering met de tekst “The World is Yours” – slogan van het bedrijf

Meer over Rebelz ontdekken?

Rebelz restaurants en horeca

Vandaag gesloten

junostraat 127, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

5 x Lekkere adresjes om te eten op Scheveningen

Terwijl je lekker aan het uitwaaien bent op het strand van Scheveningen hoor je ineens gerommel. Is ...

Wij gingen duurzaam én lekker eten aan de Haagse gracht

Uit eten gaan is een luxe waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Foodblogger Priya bezoekt daarom v...

(Video) De indoor foodmarket in de Haagsche Bluf is geopend!

Er is weer leven in de Haagsche Bluf! Onlangs opende restaurant Loetje en er wordt hard gewerkt aan ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.