Wij gingen eten bij Fratelli en dit vonden we er van

Aangeboden door Fratelli 10 maart 2018

Den Haag staat natuurlijk bekend om haar heerlijke terrasjes, cafeetjes en restaurantjes. In de rubriek ‘Eten Bij’ schuiven we aan om de heerlijke specialiteiten die onze Haagse horeca kent te proeven en onze ervaringen met jullie te delen. We genoten dit keer van een 8-gangen diner (!) bij Fratelli.

We schreven laatst al hoe leuk het is om te lunchen bij Fratelli maar wij gingen afgelopen maandag langs voor het diner! Als je naar het restaurant loopt, zie je al direct hoe geweldig de locatie is. Naast de hofvijver met uitzicht op het Mauritshuis en het Binnenhof. Magisch als het donker wordt!

We worden ontzettend vriendelijk ontvangen en naar onze tafel gebracht. Front row seats! We kunnen zo knipogen naar onze premier. Met een glas prosecco proosten we op een veelbelovende avond, want eten bij Fratelli schijnt een ervaring te zijn.

Tekst loopt door onder de foto….

Fratelli Den Haag

8-gangen diner

Wij wisten ook niet dat we het in ons hadden, maar we hebben maar liefst 8-gangen gegeten. Natuurlijk past de fantastische chefkok Luca de porties aan. En wat heerlijk dat we hier, volgens goed Italiaans gebruik, lekker de hele avond kunnen tafelen.

We beginnen met gegrilde courgette rolletjes gevuld met langoustines, subtiel maar zalig. Dit belooft veel goeds! Hierna volgen prachtige gerechten met kreeft, lauwwarme tonijn, inktvis risotto met kabeljauw en romige linguini met zee-egel. We zijn zo verrast door het niveau van de gerechten en de hartelijkheid waarmee we verzorgd worden. Chefkok Luca vertelt vol passie wat hij voor ons heeft gemaakt, Charlie en de collega’s in de bediening zorgen dat het ons aan niets ontbreekt en die wijnen….dit is genieten, lieve mensen!

Tekst loopt door onder de foto….

Dan komt het moment waar we stiekem al op hoopten. In een grote parmezaanse kaas met truffel, wordt er bij ons aan tafel de lekkerste pasta bereid die we ooit hebben gegeten. Een feest om naar te kijken, goddelijk om te eten. En of het nog niet genoeg is, krijgen we (na de ook aan tafel bereidde spoom) een fantastische ossenhaas met zwezerik er boven op. Met steeds weer de juiste keuze van wijn erbij hebben wij ons buikje meer dan rond gegeten. En natuurlijk…nou vooruit dan… ook nog een heerlijk toetje: Crème brûlée.

Onze conclusie

Een pizza op zijn tijd is prima, ook dat kan hier, maar dít is de echte Italiaanse keuken. Prachtige producten, verfijnde smaken en top wijnen! De ontvangst en de bediening is uitermate vriendelijk en gastvrij. De kennis van de producten is buitengewoon goed. De locatie… what can we say, mooier wordt het niet in Den Haag. En wat we extra leuk vonden: het interieur is een sfeervolle en hippe mix van industrieel en vintage. Je zit dus ook gewoon heel leuk. Eén advies: reserveren! Want zelfs op deze gewone maandagavond zat het bommetje vol.

Tip van de redactie: Zoek je gave ruimte voor een besloten diner (tot 40 personen) of een vergadering? Informeer dan ook zeker hier eens naar de mogelijkheden.

Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag
Fratelli Den Haag

Fratelli italiaanse restaurants

Nu open11:00 - 23:00

Tournooiveld 1, Den Haag

Bekijk meer:italiaanse restaurants