Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen duurzaam én lekker eten aan de Haagse gracht

Door Priya 12 oktober 2019

Uit eten gaan is een luxe waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Foodblogger Priya bezoekt daarom voor ons regelmatig heerlijke Haagse restaurants. Afgelopen week ging ze langs bij Restaurant Ethica.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Duurzaam eten, dit kan bij Restaurant Ethica, gevestigd aan de gracht van de Dunne Bierkade. Het restaurant zit er nu een paar maanden. Het ziet er sfeervol uit met gezellige lichtjes op het terras en planten en bloemen. Dit maakte mij heel nieuwsgierig. Eigenaar Robin Collard nodigde mij uit om hier te eten.

Over Restaurant Ethica

Restaurant Ethica staat voor duurzaam en lokaal eten. Het doel van Robin en zijn vriendin is de wereld elke dag een stukje beter maken. De meeste gerechten zijn vegetarisch of veganistisch en als er dieren op de kaart staan, zijn het ongewenste dieren. De groenten verbouwen zij op hun eigen stukje land.

De naam komt van boek ‘Ethica’ van de bekende filosoof Spinoza, die vroeger in deze buurt woonde. Binnen is het restaurant sfeervol. De planten komen terug en de banken zijn bekleed met een groene aapjesprint . Dit staat erg mooi met de houten meubels.

Voorgerecht
Als voorgerecht kozen wij voor een gerecht met rivierkreeftjes. De kreeftjes worden gevangen in Delft, waar een overschot hieraan is. We bestelden esbache met cortido en verse kruiden en een kreeftenbisque. De kreeftenbisque is zonder melk, maar alleen met bouillon gemaakt, heerlijk. De esbache was een lekker fris en koud gerecht. 

Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht koos ik voor de “Schipholgans”. De Schipholgans is een gevaar voor de luchtvaart en zijn daardoor ongewenst. Deze ganzen worden afgeschoten. Robin koopt de hele gans in en zorgt er voor dat hij elk (eetbaar) onderdeel van het dier gebruikt. Het restvlees verwerken ze in de bitterballen. De gebakken gans werd geserveerd met paddenstoelen, groente en een lekker zoete aardappelpuree. Een flinke, maar erg lekkere maaltijd. Lieske koos voor de tempeh met bloemkoolbeignets en huisgemaakt kimchi-puree. Allebei de gerechten waren goed bereid en heel smaakvol. 

Nagerecht en borrelplank

Na de gans had ik helaas geen ruimte meer voor een dessert. Jammer, want ik vond de kaasplank met geitenkaas er super lekker uit zien. Toch nog maar een keer voor terugkomen.  Lieske koos voor de citroentaart met bastognebodem. Ze genoot enorm van dit dessert. 

Leerzaam eten

Ik vond het, naast dat het erg lekker was, ook leerzaam en fijn om bij Ethica te eten. Prachtig concept en heel puur. Wat ik ook erg bijzonder vond was dat de prijzen voor alle voor- hoofd- en nagerechten gelijk zijn. Daar hoef je je keuze dus niet van af te laten hangen. Ik was positief verrast door Robins insteek en het resultaat op mijn bord.

Prijzen: Voorgerecht € 7,00, Hoofdgerecht € 18, 00 en Nagerecht € 7,00

Deze bijdrage is gemaakt door gastredacteur Priya. Wil je meer van haar recepten en ervaringen zien? Kijk op www.priyalovesfood.nl


Meer over Ethica ontdekken?

Ethica restaurants en horeca

Gesloten15:00 - 22:00

Dunne Bierkade 35, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.