Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van inktvismacarons tot een stoofpotje met linzen: wij gingen tapas eten bij Tapisco

Door Allan Vos 18 januari 2020

Mazzel heb je, als je werkt bij indebuurt Den Haag. Restaurants nodigen je spontaan uit om hun bijzondere gerechten en menu’s te komen proberen. En om een beetje aan de lijn te denken, gaan we niet op elk aanbod in, maar in het geval van restaurant Tapisco, die onlangs een Bib Gourmand ontving van Michelin, gingen we graag op het aanbod in.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Zo’n Bib Gourmand krijg je niet zomaar, de prijs heeft te maken met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Dat wilden we wel eens testen. Allereerst krijgen we een groene salade met gamba’s en avocado (€8,50) en inktvis macron met crème van tonijn en basilicum (€3,00 per stuk). Beide gerechtjes kan je goed delen, het gaat hier immers om een shared dining concept. De salade is groen en knapperig en goed gevuld en de macaron… die moet je proeven. Is het nou een taartje of een hartig hapje? In elk geval heel bijzonder én lekker.

Klik verder voor de rest van het menu.

Dan krijgen we een tostada met rundvlees tartaar en zoetzure uitjes (€8,50 voor 2) voorgeschoteld. Ze zijn niet zuinig geweest met de tartaar en het zuurtje is heerlijk. Het krokantje onderop is lekker luchtig. Het volgende gerechtje delen we in tweeën. Het is een ensaladilla van lichtgerookte zalm met luchtige mayonaise (€9,00). Het is een prima zalm, maar we missen wat pit. De mayonaise is heerlijk romig.

De calamares à la plancha (€10,50) zijn twee grote inktvissen met gefrituurde pootjes, daarbij eten we geroosterde groenten met pijnboompitjes (€8,50). Vooral de inktvispootjes vallen in de smaak (want; frituur). Het bovenlijfje is niet helemaal ons ding.

We sluiten af met het laatste gerechtje om te delen. Het stoofpotje van lamsvlees met linzen (€10,50) kunnen we aanbevelen en smaakt naar meer. Alleen is er geen ruimte voor meer want onze buiken zitten vol. Geen plek dus voor een toetje. Al met al zijn het smakelijke gerechten met prijzen rond €10,00 per gerecht en het leuke is: je kunt in de open keuken zien hoe alles wordt bereid.


Meer over Tapisco ontdekken?

Tapisco restaurants en horeca

Kneuterdijk 11, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

The Poke Bar Grote Halstraat

5x goedkoop uit eten in Den Haag: van €3,50 tot maximaal 15 euro

Lekker uit eten is natuurlijk altijd hartstikke leuk, maar het kan soms ook aardig in de kosten lope...

Eten bij: sushi, burgers en krab en daarna meezingen bij Crazy Piano’s

De meeste Hagenaars kennen Crazy Piano's op de boulevard van Scheveningen als perfecte plek voor een...

Eten bij: pittige tijden bij Hot King

Als je bij 'de' Chinees eet, proef je meestal de Kantonese keuken uit Hong Kong. We gingen een hapje...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten bij

adv.