Restaurant La Viña heeft nieuwe eigenaren en wij aten mee

Door Alice van der Laan 16 februari 2019

”Hoi Indebuurt, wij zijn die nieuwe eigenaren van La Viña. Komen jullie een keer eten?” vroegen Marco en Lars een aantal weken geleden. Ja hoor, want dat restaurantje aan de Theresiastraat, zijn we wel nieuwsgierig naar!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

La Viña (voorheen Sherrybodega) bevindt zich al sinds de jaren ’70 aan de Theresiastraat. Toch zijn wij er nog nooit binnengestapt. Van buiten lijkt het een donker Argentijns/ Spaans restaurant. Van binnen blijkt het een super sfeervol, gezellig restaurant.

Drankje aan de bar

Het restaurant heeft drie verdiepingen. Je stapt binnen in een knusse ruimte met een bar. Hier is een trappetje naar een kleine (open) bovenverdieping. In de kelder bevindt zich nog een grote wijnkelder met bar. Deze wordt verhuurd voor feesten en partijen.

We krijgen een gezellig plekje aan het raam toegewezen door Marco & Lars. Tijd voor het voorgerecht.

Beeld: Indebuurt Den Haag

Voorgerecht

Terwijl we plaatsnemen bij het raam vertelt Marco ons over de wisselende specials en de ‘catch of the day’ en we krijgen de kaart in onze handen. Als voorgerecht kunnen we kiezen uit zes gerechten waaronder gepaneerde gamba’s, couscous van bloemkool en dungesneden nagelhout. Wij gaan voor de in kroepoek gepaneerde gamba’s, oosterse groenten, wakame en wasabimayonaise (€13,75) en de dungesneden nagelhout, Parmezaanse kaas en pesto van walnoot en rucola (€14,-).

Voorgerecht. Beeld: Indebuurt Den Haag

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht kunnen we kiezen uit verschillende vlees/vis en vegetarische gerechten. De keuze is niet reuze maar het ziet er wel goed uit. De prijzen variëren van €19,50 tot €24,50. Wij gaan voor de kalfsribeye, beurre Café de Paris en huisgemaakte friet (€23,25) en de vegetarische strudel met geroosterde groenten, Reypenaer kaas en saus van tomaat en basilicum (€19,50).

Hoofdgerecht. Beeld: Indebuurt Den Haag

Nagerecht

Na twee heerlijke gerechten kunnen we niet wachten op het toetje. We kunnen kiezen uit vier desserts. We gaan voor de tarte tatin van appel met notencrumble, caramelsaus en groene appelsorbet (€8,95) en de tiramisu cheesecake met glazuur van chocolade en vanille ijs (€8,95)

Conclusie

La Viña is een knus en intiem restaurant waar we heerlijk hebben gegeten. De nieuwe eigenaren geven een warm welkom en zijn in voor een lolletje. Het is niet voor de kleine portemonnee maar de ervaring is het wel waard.


Meer over La Viña ontdekken?

La Viña restaurants en horeca

Theresiastraat 39, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten bij

adv.