Oh Oh! Wij aten héérlijke Franse gerechten bij De Bistrooh

Aangeboden door De Bistrooh 16 maart 2019

Aan de Toussaintkade runnen André en Willem sinds een jaar hun Franse restaurant (met Haagse twist): De Bistrooh. Het restaurant zit dagelijks flink vol en de twee heren werken dan ook keihard om hun gasten een heerlijke avond te bezorgen. Gelukkig hadden ze een tafeltje vrij voor indebuurt.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet door André. Hij is de gastheer van De Bistrooh en serveert de gerechten uit terwijl Willem in zijn eentje de keuken runt. “Het is een flinke klus”, vertelt hij wanneer hij de drankjes voor ons neerzet. “Willem en ik zorgen elke dag van A tot Z voor onze gasten. We beginnen ’s middags in de keuken met het voorbereiden van de gerechten en aan het eind van de middag schuiven de eerste mensen al aan.”

Plezier

Blijkbaar hebben de twee enorm veel plezier in hun werk want wie er ook binnenkomt, ze worden vriendelijk ontvangen en de borden met eten zien er stuk voor stuk prachtig uit. Ook wij krijgen deze avond heel wat lekkers voor ons neus. Tegelijk met ons drankje komt er namelijk een heerlijk soepje met zoetzuur schuim waar we het liefst een hele kom van zouden eten.

De dinerkaart van De Bistrooh staat vol heerlijk uitziende gerechten. Je kunt ze los bestellen, maar wij kiezen voor een 4-gangen a la carte menu. Je betaalt hiervoor €35,50 per persoon. Een 3-gangen menu heb je al voor €29,50 trouwens. Aangezien we flink trek hebben komt er allerlei lekkers (snel) op tafel.

Eerste gang

Als eerste komt er een smakelijke Bisque d’homard, een kreeftensoepje die Willem urenlang heeft laten pruttelen om de fijne smaak te krijgen. Daarnaast komt een bietencarpaccio op tafel. We zijn zelf niet vegetarisch, maar dit voorgerecht is écht een aanrader. De bietjes zijn flinterdun gesneden en de smakelijke geitenkaas, honing en pistachenootjes maken het gerecht overheerlijk.

Tweede gang

Aangezien we flinke eters zijn en niet voor niks een 4-gangen diner hebben besteld, mogen we beiden nog een voorgerecht kiezen. De keuze valt op een steak tartaar en duif. Beide vleesgerechten smaken zeker naar meer en voor €11,50 kun je ze eventueel ook los op de kaart vinden, maar wij gaan snel door naar het hoofdgerecht.

Topwijnen voor een scherpe prijs

Terwijl André onze borden met de derde gang voor ons neerzet vertelt hij honderduit over de wijnen die er geschonken kunnen worden. Hij heeft namelijk een speciaal adresje waar hij kleine hoeveelheden topwijnen opkoopt om deze tegen een scherpe prijs aan zijn gasten aan te kunnen bieden. Het is natuurlijk ook heerlijk een lekker flesje open te trekken bij dit diner.

Derde gang

Het was een lastige keuze met zoveel lekkers, maar we zijn eruit gekomen. We kozen voor de bavette en de zeebaars. De zeebaars is lekker krokant gebakken en komt met groene asperges en een grote gamba op je bord. De bavette is een heerlijk stukje vlees met een rode portsaus met chocolade. Er bovenop ligt een smeltend stukje eendenlever. Te lekker!

De gerechten worden geserveerd met heerlijke frietjes en een groentenquiche. Dat laatste is een leuke manier om diverse groenten op te dienen. Samen met de lokale groenteman Rutten uit de Piet Heinstraat, kiezen ze de heerlijkste groenten uit.

Nagerecht

Wanneer het dessert op tafel komt zijn we eigenlijk al voldaan maar tegen twee planken met heerlijkheid zeggen we geen nee.

Er is bijvoorbeeld een Granddessert. Dat is een plank vol met lekkers zoals chocolade brownies, champagnemousse en ijs. Maar ook kiest een van ons het kaasplankje met daarop diverse stukken heerlijke Franse kaas, vijgenbrood en druiven. Na een paar uur heerlijk smikkelen gaan we met een goed gevulde buik op huis aan. De twee heren runnen De Bistrooh met heel veel Haagse passie en daar hebben we dubbel en dwars van genoten!

Heb jij ook zin in zo’n heerlijk diner? Reserveer dan snel via www.debistrooh.nl of 070-7809913


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Bistrooh. Meer over De Bistrooh ontdekken?

De Bistrooh restaurants en horeca

Nu open15:00 - 23:00

Toussaintkade 8, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.