Net als in de film: ik bestelde een 7-gangen diner bij Cinema Culinair

Meryl Streep als televisiekok Julia Child (en de tong). Foto: indebuurt

Er zijn twee dingen die wij van indebuurt erg missen: uit eten gaan en naar de film. Het liefst alle twee tegelijkertijd. Bij Cinema Culinair kan dat, vóór corona in prachtige filmzalen waarbij je precies hetzelfde eet als de mensen in de desbetreffende film. Maar nu kan het gewoon thuis, en ik probeerde het uit.

Tegelijkertijd genieten van een film en een heerlijk diner, precies synchroon met de hoofdrolspeler. Best wel speciaal natuurlijk. Als ik het take away filmdiner voor 1 thuis bestel, is het filmthema Julie & Julia (met onder andere Meryl Streep). Cinema Culinair is een ‘mobiel’ concept, elke week zijn ze in een andere stad. In Den Haag werken ze samen met topchefs van Sociëteit de Witte. Leuk!

Hoe werkt het

Op een afgesproken tijdstip haal jij de box met het diner af, of je laat het thuisbezorgen. Hier kun  je bestellen, je kunt van tevoren zien welke film in welke stad draait en welke gerechten daarbij zitten. De box zit vol met plastic doosjes en bakjes die allemaal een nummer hebben. Nummers één horen bij de eerste gang, nummers twee bij de tweede, enzovoorts.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt

Feel good-film

Erbij een kaartje met instructies: de film Julie & Julia belooft wat, aangezien het een feel good-film bóórdevol heerlijke gerechten is. Meryl Streep speelt de beroemde televisiekok Julia Child: het take away-diner is gebaseerd op een paar van haar specialiteiten.

Klein minpuntje vond ik dat je de film zelf nog moet huren via Pathé Thuis. Je betaalt er toch €39,95 per persoon voor, en daar zit geen wijn bij (ook geen wijntips voor bij het eten). Maar goed, film aan en beginnen maar!

Swipe naar rechts om alle gangen te zien!

Gang één en twee

Als ik de film heb gehuurd en de instructies lees schrik ik even. Elke gang moet gegeten worden op het exacte moment dat het gerecht in de film opgediend wordt. Wat betekent dat je goed moet plannen, iets waar ik geen held in ben.

Zo moet gang één, de Tong Meunière (tong met kappertjes, peterselie, citroensap en heel veel boter), gegeten worden op 1 minuut en 51 seconden van de film. Je moet wél zorgen dat je de boel minstens vijf minuten opwarmt in pannetjes en de oven. Maar het is gelukt!

Tekst gaat verder onder de foto’s

Meteen erna gaan we voor gang twee, die een kwartiertje later gegeten moet worden. Dat is een klassieke bruschetta, geroosterd brood met veel tomaten en knoflook (paar minuutjes in de oven). Het is best grappig om tegelijkertijd met de hoofdrolspelers hetzelfde te eten.

Gang drie en vier

De derde gang bestaat uit malse kippendijen met champignon-roomsaus. Die aten we nét wat later dan dat ze in de film deden, maar dat is te wijten aan mijn slechte gevoel voor timing. Aan de instructies ligt het niet, want die zijn helder.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Met de vierde gang ben ik heel blij: een amuse van gegratineerde rivierkreeft met gesmoorde komkommer. Geserveerd in een mooie schelp, waar ik altijd wel vrolijk van wordt. Het lukt mij om die precies op hetzelfde moment als hoofdrolspeelster Amy Adams te eten. Of het daardoor lekkerder smaakt? Ja, eigenlijk wel!

Gang vijf en zes

De vijfde gang bestaat uit een Frans kaasplankje met druiven, appelstroop en brood. In de film hebben ze er een wijntje bij: dat zit helaas niet in de box dus schenk ik er eentje van mezelf in.

Tekst gaat verder onder de foto’s

En dan gang zes: de beroemde Boeuf Bourguignon van Julia Child! Excuses voor de foto: erg moeilijk een mooie foto te maken van dit gerecht. Even au bain marie opwarmen (zes minuten voor het filmmoment), en voilá, je kunt genieten van deze Franse klassieker met krielaardappeltjes (héél mals vlees). Samen met Merryl en haar vrienden.

Gang zeven: het toetje

Als nagerecht een ‘Reine Saba chocoladetaart’ (luchtig chocoladetaartje met amandelen). Je moet alleen nog via een druipzak zelf de saus eroverheen draperen. Ik vind het een geslaagd einde van een culinair filmavondje.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: indebuurt

Hoewel ik zelf misschien iets te lui ben voor zo’n concept: als ik een film kijk wil ik dat doen zonder elke paar minuten naar de oven of pannetjes te rennen. Tenzij je iemand thuis hebt die dat voor je doet :).

Lees meer:

Meer in deze categorie

Eten bij

Ga naar “Eten bij vegan fastfoodrestaurant Greenrebel”

Eten bij vegan fastfoodrestaurant Greenrebel

Ga naar “Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin”

Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin

Ga naar “6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten”

6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Servies groen-wit vanaf € 1,59”

AH Servies groen-wit vanaf € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting”

Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting

 • Kessler Stichting
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag”

Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag

 • Volksuniversiteit Den Haag
 • Van 12 dec t/m 15 dec
volksuni Den Haagvolksuni Den Haag

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair”

Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair

 • Van 8 dec t/m 23 dec
Ga naar “Honderdduizend bomen”

Honderdduizend bomen

 • Atrium, City Hall
 • T/m 16 dec