Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mama mia! Bij Donato proef je het échte Italië

Door Lizette Bremer 7 december 2019

Hoe vaak wordt er wel niet slappe pizza of neplasagne door een allesbehalve Italiaan geserveerd in een ‘Italiaans restaurant’? Niet bij Donato Ristorante Pizzeria op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag in elk geval: wij dompelden ons hier even onder in de echte smaak van Italië. Una bella cosa!

Gastvrijheid staat bij Donato hoog in het vaandel. Hier wordt je standaard warm begroet (niet alleen als je van Indebuurt Den Haag bent), in ons geval door de half Italiaanse Alessandro. Verder is iedereen die hier werkt Italiaans, van de chef tot de eigenaar. Ze komen uit Napels, beroemd om de heerlijke gerechten.

De vitello tonnato en bruschetta

Italiaanse chef

We nemen twee klassiekers van de menukaart als antipasti (het voorgerecht). Een heerlijk malse vitello tonnato (€15,00, met frisse basilicumpareltjes in het midden) en bruschetta met tomaat, knoflook. authentieke olie en basilicum (€5,50). Wat kan daar nou misgaan denk je? Maar het zijn twee gerechten waarvan je proeft of ze door een échte Italiaanse chefkok zijn gemaakt. En in dit geval is dit overduidelijk zo. Mama miracoli wat een lust voor de smaakpapillen!

Pacchieri alla norma

Primi

Als primi (Italiaans voor eerste gang) nemen we Paccheri alla norma (€19,00) Huh wat? Een heerlijke pasta met tomaat, gezouten ricotta en aubergine. Een populair gerecht in het restaurant, en wij begrijpen nu waarom. De ingrediënten zijn zo goed op elkaar afgestemd en de ricotta zo ontzettend lekker dat je alleen maar meer wilt. De pasta is zo gemaakt (homemade uiteraard) dat je niet na drie happen al genoeg hebt.

Salmone con zucchini en Trilogia do zucchina

Secondi

En dan de secondi. We waren al zo blij met de vorige gerechten maar na het zien van de prachtig opgediende salmone con zucchini (gegrilde zalm met groenten, €23,00) en de trilogia di cucchina con provola (mooi voor gegrilde groenten met gegrilde provola-kaas, €15,00) zijn we helemaal gelukkig.

Wat kun je nog toevoegen aan perfect gegrilde zalm, perfect gegrilde groenten en perfect gegratineerde kaas? Het zit ‘m in dit restaurant, waar je gewoon écht uit eten bent, in de details. Dat weten de Italianen, dat weten de vaste klanten die al bij hun filiaal (een traiteur) op de Van Hoytemastraat komen, en dat weten wij nu ook.


Meer over Donato Ristorante Pizzeria ontdekken?

Donato Ristorante Pizzeria italiaanse restaurants

Gesloten17:00 - 23:00

Bezuidenhoutseweg 116, Den Haag

Bekijk meer:italiaanse restaurants

Meer over Donato Delicatessen ontdekken?

Donato Delicatessen speciaalzaken

Gesloten09:00 - 18:30

Van Hoytemastraat 22A, Den Haag

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Eten bij: pittige tijden bij Hot King

Als je bij 'de' Chinees eet, proef je meestal de Kantonese keuken uit Hong Kong. We gingen een hapje...

Eten bij: Grieks met een onverwachte twist

Bij de naam The Gyros Club denk je meteen aan dat beroemde pita broodje met een berg vlees erbij (en...

Doe mee aan de indebuurt Den Haag kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in Den Haag is ...

adv.