Wij aten bij deze Franse bistro in Den Haag en waanden ons in culinair Parijs

Aangeboden door Bistrot Amélie

Heerlijk, we kunnen weer het terras op! Om dat te vieren ging de redactie van indebuurt lunchen in de weelderige stadstuin van Bistrot Amélie, dat heerlijke écht Franse restaurant waar je je in Parijs waant. Waar gastvrouw Anouschka zorgt dat je je helemaal thuis thuis voelt en je een glas Crémant de Bourgogne krijgt aangeboden zodra je zit. We genoten van onder andere Gillardeau oesters, perfecte rib eye een dessert om bij weg te dromen.

Gastvrouw en eigenaresse van Bistot Amélie aan de Javastraat heeft zeven maanden gewacht tot ze weer open kon. “Ik heb er zoveel zin in, eindelijk weer doen waar ik het beste in ben.” Namelijk haar gasten het gevoel geven dat ze er écht even uit zijn, met heerlijke gerechten en een ambiance die je rechtstreeks naar La Douce France lijkten te leiden.

Voor de rubriek De Gouden Pollepel van het Algemeen Dagblad haalde Amélie maar liefst een 7,7. Hoe fijn dus dat de terrastuin van Bistrot Amélie weer open is: een heerlijk beschutte plek met veel groen, in één van de oudste delen van Den Haag. Lees op de volgende pagina’s wat voor lekkers we allemaal aten!

l’Entrée

Met ‘Entrée bedoelen we dat heerlijke glas Crémant de Bourgogne (frisse mousserende wijn) dat je standaard krijgt aangeboden zodra je gaat zitten. Die gaat goed gepaard met de zoute nibbles en het verse brood met roomboter (die heel gemakkelijk te smeren is). De Gillardeaus oesters (€24,50 voor zes stuks) smaken er ook goed bij!

Het is de eerste keer in zeven maanden tijd dat we weer mogen neerstrijken op een terras: genieten! Op de achtergrond spelen Franse chansons en een zacht briesje maakt de sfeer compleet. De ober is altijd in de buurt maar op een bescheiden manier: om te vragen of je nog iets wilt drinken en of alles smaakt. Anouschka: “Ik ben nog van de oude stempel, ik vind dat dat hóórt.”

Het voorgerecht

Bij Amélie bestel je een compleet driegangenmenu voor €39,50. Als voorgerecht gaan we voor de Salade du Jour: een salade met rode bieten, walnoot, bleu d’anvergne (blauwe kaas) en frambozen.

Een lekker frisse combinatie met een subtiele dressing. Ernaast een glaasje witte wijn dat er uitstekend bij past (Chardonnay). Chanté!

Het hoofdgerecht

We gaan voor de sappige rib eye steak met huisgemaakte bearnaisesaus en de in roomboter gebakken sliptong. Erbij salade, frites en mayonaise, allemaal huisgemaakt. En dat proef je.

We zijn geen culinair recensenten maar één van ons heeft jarenlange horecaervaring. “Deze bearnaisesaus is perfect. Aan de structuur te proeven is dit vers getikt door de chef.” Aha, dus dat was het getik dat we uit de keuken hoorden! Echt goede bearnaisesaus is namelijk moeilijk te maken, dit moet met de hand ‘getikt’ worden.

Zowel het vlees als de vis heeft een perfecte bite en de gegrilde groenten bij de rib eye zijn een lust voor het oog (én de tong).

Het nagerecht

En dan het dessert: een heerlijk huisgemaakte Moelleux au Chocolat (chocolade lavataartje met frambozensorbet) en.. Créme Brulée (Franser kan het niet).

De chocolade van het lavataartje is nog warm: als je door het korstje heen prikt druipt het er zo uit. De frambozensorbet maakt het lekker fris. De crème brulée smaakt zoals het hoort, krokant van buiten en een vanille-explosie vanbinnen. Je kan zien dat de vanille van een vers stokje komt, want de spikkels zitten er nog in.

Reserveren?

Foto: indebuurt

Bij Bistrot Amélie geldt de wet dat uitstekend eten ook gepaard kan gaan met gezelligheid: daarvoor hoef je niet in een peperduur en stijf restaurant te zitten. Anouschka behandelt haar gasten als haar vrienden, niet als haar klanten.

Wil je je ook even helemaal in Franse sferen wanen en genieten van zo’n culinair avontuur? Reserveren kan hier én aan de deur!).

Bistrot Amélie

Javastraat 138A, 2585 AX Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Bistrot Amélie

Javastraat 138A, 2585 AX Den Haag

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten bij

Ga naar “Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin”

Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin

Ga naar “6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten”

6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten

Ga naar “Getest: vanaf je strandhanddoek eten bestellen bij Foodhall Scheveningen”

Getest: vanaf je strandhanddoek eten bestellen bij Foodhall Scheveningen

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00”

Fletcher bestaat 25 jaar! € 25,00

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Storingsmonteur”

Storingsmonteur

  • RECO
  • Fulltime
StoringsmonteurStoringsmonteur

Topper

Ga naar “Dagcoördinator Publiek”

Dagcoördinator Publiek

  • ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat
  • Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

  • Outdoor Valley
  • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

  • Outdoor Valley
  • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Sinfonia classics vioolconcert Mendelssohn”

Sinfonia classics vioolconcert Mendelssohn

  • Sinfonia Rotterdam
  • 5 oktober 2022
Sinfonia RotterdamSinfonia Rotterdam

Topper

Ga naar “Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar”

Jubileumconcert Prinses Christina Concours 55 jaar

  • Prinses Christina Concours
  • 30 oktober 2022
Campagnebeeld-jubileum-PCC55_met-logoCampagnebeeld-jubileum-PCC55_met-logo

Topper

Ga naar “Museumnacht Den Haag”

Museumnacht Den Haag

  • 8 oktober 2022