Den Haag

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker en leuk! Bij dit Haagse restaurant wordt het eten bereid door leerlingkoks

Door Allan Vos 14 september 2019

Wat hebben we toch een mazzel bij indebuurt. Bijna wekelijks krijgen we een uitnodiging om een spannend (nieuw) restaurant uit te proberen. Deze week kwam het verzoek van de Horeca Academie. Een restaurant waar de keuken wordt gerund door studenten. Dat wilde we wel eens uitproberen natuurlijk.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De Horeca Academie zit recht tegenover station Laan van NOI, lekker makkelijk bereikbaar dus. En dat is fijn, want wij komen aan in de stromende regen. Gelukkig krijgen we meteen een grote linnen servet om ons af te drogen voor we aan een tafeltje plaatsnemen.

De vriendelijke gastvrouw komt al snel met een drankje en legt het concept uit terwijl er een eerste hapje op tafel wordt neergezet.

Hier dineren is namelijk niet alleen fijn voor ons als gasten. Tegelijkertijd is het een leerschool voor de leerlingen van de Horeca Academie. Het leuke is dat de studenten zelf de eigengemaakte gerechten aan tafel komen brengen en uitleggen wat het is. Als eerste kregen we een smakelijk vistartaartje en wat brood met boter. Over de broodjes waren we helaas minder enthousiast dan over het visgerecht.

Toen kwam er een kleurig voorgerecht. In een mooie schaal zat een aardappelcrème met salade van zeewier, met geroosterde zonnebloempitjes tomaatjes, krokantjes en eetbare bloemetjes. Naast dat het gerecht er prachtig uitziet, was het ook nog eens erg lekker.

Een 3-gangen menu kost bij de Horeca Academie slechts €17,50. Geen geld voor het hoofdgerecht dat bestond uit mosselen, een op de huid gebakken harder en een ratatouille van de barbecue. Dit was echt erg lekker!

Toen kwam de laatste leerling met het toetje. Een panna cotta van Blue Curacao, crumble en druiven. Ook dit was weer heerlijk en onze buik zat goed vol na dit menu.

Overigens hebben we ook genoten van de wijn. Voor €15,00 krijg je namelijk bij elke gang een andere wijn. Wij kozen voor ‘halve wijntjes’ waardoor de halfvolle glazen ook maar de helft (€7,50) kosten.

Al met al hebben we genoten van dit menu en het is extra leuk om te zien hoeveel liefde en aandacht de leerlingen in hun gerechten stoppen. Het thema van ons menu was ‘Alles uit de zee’, maar elke drie weken staat er een ander menu op de kaart.

Het team was in aan het eind van de avond in elk geval weer blij dat de avond een succes was 😉


Meer over Horeca Academie ontdekken?

Horeca Academie restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Anna van Hannoverstraat 4, Den Haag

Bekijk meer:restaurants en horeca
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.