Indiaas eten bij Atithi: Ayurvedisch genieten met een warm gevoel van binnen

Onlangs opende Indiaas restaurant Atithi aan de Herengracht zijn deuren. Atithi heeft al populaire vestigingen in zowel Rotterdam als Delft. De redactie van indebuurt werd uitgenodigd om een hapje te eten: we maakten een culinaire reis door bijna heel India. Vooral de authenticiteit van de gerechten zijn opvallend omdat het restaurant alleen met de állerbeste Indiase chef-koks werkt.

Gerechten uit heel India

Onze gastheer en tevens general manager Hari Bhatt vertelt: “Om heel India in één restaurant te vangen is niet makkelijk, het land is zó groot en de regionale gerechten zijn zó uiteenlopend dat het erg moeilijk is om dit allemaal door één chefkok te laten bereiden.”

Maar Hari die zelf uit het noorden van India komt, zegt één van de beste chefkoks gevonden te hebben om de mooiste gerechten van het land terug te brengen tot één keuken. Je kan dus als het ware op reis door de keukens van India bij Atithi.

Bij Atithi eet je een voorgerecht vanaf € 5,45 en een hoofdgerecht vanaf € 12,95. Voor alle prijzen check de volledige menukaart.

Lees verder op de volgende pagina’s! >

Ayurvedisch eten

Hari vertelt ons dat het menu van Atithi met veel zorg is samengesteld volgens de traditionele Indiase ‘Ayurveda’ (Ayur = leven en Veda = kennis). Dit is een manier van leven die in India een ware kunst is.

Wanneer we het menu openslaan zien we op de eerste pagina dat Hari ook een consult geeft in de Ayurveda, hij maakt dan een profiel op basis van je lichaamseigenschappen en adviseert wat voor soort eten het beste bij je past. Deze filosofie is bedoeld om onder andere goed in balans te eten, zodat je ziektes voorkomt in plaats van geneest.

Foto: indebuurt

Voorgerecht

We beginnen het diner met twee voorgerechtjes, een kip Tikka Angara die heerlijk gemarineerd is in een mengsel van yoghurt en kruiden. Het is aan een spies geregen en in de traditionele tandoori oven bereid. En dat proef je!

Het andere voorgerecht is een tandoori garnalengerecht met een frisse munt yoghurt saus. We drinken er een Roemeense Pinot Noir bij, we moeten zeggen dat we onze bedenkingen hadden toen we de wijn als aperitief proefden. Maar in combinatie met het kruidige eten is deze Roemeense wijn uitstekend in balans!

Hoofdgerecht

Als hoofdgerecht laten we ons de Shahi Thali aanraden door Hari, hij laat ons een vegetarische en een vlees versie te proeven. Daarnaast hebben we twee traditioneel gemaakte Naanbroden, waarmee je goed in de sauzen kunt dippen en alle kruiden op je kunt laten inwerken.

Op de schalen staan een stuk of zeven metalen potjes met daarin prachtige kleuren en gerechten. Het laatste gerechtje is een desert bolletje. Eigenlijk is dit een complete maaltijd, met een mooie selectie van de vele smaken die op het menu staan. Heel lekker en verfrissend is de Lassi, een mango-yoghurt drankje met kruiden dat je na elke hap kunt drinken om de smaken van de verschillende gerechten te versterken en ook te neutraliseren, zodat je klaar bent voor het volgende potje.

Alle gerechten zijn mooi in balans, sommige zijn wat scherper, maar nooit krijg je een brandend gevoel in je mond. Eerder een warm gevoel van binnen: iets dat iedereen nodig heeft in deze koude en donkere dagen. Toch?

Atithi Den Haag

Herengracht 7, 2511 EG Den Haag

Meer informatie

Meer in deze categorie

Eten bij

Ga naar “Eten bij vegan fastfoodrestaurant Greenrebel”

Eten bij vegan fastfoodrestaurant Greenrebel

Ga naar “Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin”

Lunchen bij wagamama, de nieuwste aanwinst van Kijkduin

Ga naar “6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten”

6 x Bij deze Haagse restaurants hebben wij afgelopen zomer gegeten

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Lamswollen sloffen vanaf € 22,99”

Lamswollen sloffen vanaf € 22,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “True Spirit gebreide tuniek** € 14,99”

True Spirit gebreide tuniek** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “AH Servies groen-wit vanaf € 1,59”

AH Servies groen-wit vanaf € 1,59

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting”

Medewerker Servicedesk – Kessler Stichting

 • Kessler Stichting
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag”

Kennismaken met de Volksuniversiteit Den Haag

 • Volksuniversiteit Den Haag
 • Van 12 dec t/m 15 dec
volksuni Den Haagvolksuni Den Haag

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair”

Kerstmarkt in Den Haag: Royal Christmas Fair

 • T/m 23 dec
Ga naar “Honderdduizend bomen”

Honderdduizend bomen

 • Atrium, City Hall
 • T/m 16 dec